ΔΗΣΥ: Απόπειρα απαξίωσης-εκφοβισμού-κατασυκοφάντισης των Δικαστών

Στις τελευταίες επιθέσεις μελών της Κυβέρνησης εναντίον του θεσμού της Δικαιοσύνης, επενέβη με δήλωση του σημερινή, ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τονίζοντας:

“Οι συνεχείς αντιθεσμικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Δικαιοσύνη προσβάλλουν την ανεξάρτητη λειτουργία της,  προκαλούν τους δικαστικούς λειτουργούς και διχάζουν τον Ελληνικό λαό.

Για πολλοστή φορά τα δύο τελευταία χρόνια στην χώρα μας, οι Δικαστικοί λειτουργοί εκφράζουν την αγωνία τους απέναντι σε αυτές τις επικίνδυνες πρακτικές. Η απόπειρα απαξίωσης της Δικαιοσύνης, εκφοβισμού και κατασυκοφάντισης των Δικαστών με στόχο την χειραγώγησή τους από κυβερνητικά κέντρα θα πέσει στο κενό.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίζει και θα προστατεύσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Όμως είναι πλέον προφανές, ότι κάθε μέρα παραμονής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση κοστίζει ακριβά στην ομαλή λειτουργία των Δημοκρατικών θεσμών.”