Διαμαντοπούλου: 24 Ιουλίου 2017…43 χρόνια μετά!

Η συγκυρία τα έφερε έτσι ώστε να αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας, ότι η Δημοκρατία μας μετά το πολιτικό θρίλερ του 1974 για την αποκατάσταση της από έμπειρους πολιτικούς όλου του πολιτικού φάσματος, έζησε ξανά το 2015 ένα νέο πολιτικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους νέους και αριστερούς, με μηδενικό σεβασμό στην κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία, έτοιμους να απεμπολήσουν την ένταξη στην ΕΕ και να επιχειρήσουν να στήσουν ένα δικό τους καθεστώς.

Η Δημοκρατία και η Ευρώπη παίχτηκαν στα ζάρια! Όχι από μια τυχάρπαστη ομάδα, αλλά από την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, που τίποτε από όλα αυτά δεν είχε αποκαλύψει προεκλογικά.

Σήμερα λοιπόν είναι θεμελιώδους σημασίας να γίνει απολύτως κατανοητή η ΑΛΗΘΕΙΑ στο εσωτερικό, αλλά και στους θιασώτες του κ. Τσίπρα στο εξωτερικό.

Ότι δηλαδή ο Π/Θ και το κόμμα του, δεν είπαν απλά τερατώδη ψέματα στους πολίτες για να υποκλέψουν την ψήφο τους, δεν συκοφάντησαν και διέβαλαν απλά κάθε πολιτικό αντίπαλο με χυδαίο τρόπο, για να ισοπεδώσουν το πολιτικό σύστημα, αλλά επεξεργάζονταν από πριν ένα σχέδιο πολιτικού και οικονομικού πραξικοπήματος για το οποίο βέβαια δεν είχαν καμιά λαϊκή εντολή. Ο Π/Θ δεν έκανε λάθος επιλογές σε πρόσωπα. Επιλέγει τους πλέον κατάλληλους για τους σκοπούς του την κάθε δεδομένη στιγμή , μέχρι που συνειδητοποιεί το αδιέξοδο για να πάει στο επόμενο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ αυτή ερμηνεύει την σημερινή μεθοδική λειτουργία της κυβέρνησης για την απαξίωση των θεσμών, από την Βουλή και την Δικαιοσύνη μέχρι τις ανεξάρτητες αρχές (που επανειλημμένα χαρακτηρίζουν «θεσμούς των ελίτ»), την συνειδητή φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, ως τον βασικό αντίπαλο σε εκλογική αναμέτρηση, , την υπονόμευση της εξωστρέφειας της χώρας και της ανταγωνιστικότητας της, μέσω της υποβάθμισης της Παιδείας και επιστροφής στο κομματικά ελεγχόμενο, κρατικό πανεπιστήμιο.

43 χρόνια μετά, η Δημοκρατία μπορεί και πάλι να στηθεί σε κάποιο απόσπασμα;;;