Απάντηση Λοβέρδου στον Τσίπρα στη συζήτηση για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Παπαντωνίου

 

Απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου στον Πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

“Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δηλώνει δι εμού ότι η Πρόεδρός της δεν πρόκειται να συμμετάσχει σ’ αυτά τα θέατρα μιας πολιτικής δημαγωγίας. Ο εθνικολαϊκισμός θα παίρνει την απάντησή του όπως εμείς επιλέγουμε.

Θέλω να θυμίσω στον Πρωθυπουργό ότι όταν μίλησε τον Μάρτιο για να συγκληθεί η Προανακριτική Επιτροπή είχε πει δύο πράγματα: Για τον κ. Παπαντωνίου είχε πει να γίνει η Προανακριτική για να τα πούμε όλα, για το χρηματιστήριο και χίλια δυο άλλα θέματα και στο τέλος είπε ότι ο κόσμος θα βλέπει εννοώντας ότι ο κόσμος θα παρακολουθεί για να βγάζει τα συμπεράσματά του. Στην συνέχεια απερρίφθη η πρότασή μας να καλύπτονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής από το κανάλι της Βουλής και οι Βουλευτές του πρότειναν από την πρώτη συνεδρίαση την διαπίστωση της απόσβεσης της προθεσμίας της παραγραφής, όπως λέμε, και την αναρμοδιότητα. Έκανε μάλιστα η Επιτροπή οκτώ συνεδριάσεις εκ των οποίων οι τρεις αφορούσαν στο πόρισμα και οι δύο στα διαδικαστικά. Τρεις μόνο συνεδριάσεις για να υπάρξει φως. Άρα λοιπόν κοιτάξτε να οργανωθείτε και μετά να απευθύνεστε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Θέλω να πω επίσης στον Πρωθυπουργό ότι προφανώς έχουμε επιστρέψει και γι αυτό ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται μαζί μας ζητώντας συνεργασίες και κάνοντας προτάσεις λόγω και της δυσμενούς κατάστασης που έχουν περιπέσει και λόγω της συμπεριφοράς του εταίρου τους.

Τώρα που είναι Πρωθυπουργός και μαθαίνει τι σημαίνει να κυβερνάς αυτή την χώρα όταν θα μπορέσει να κάνει επιτεύγματα όπως η ένταξη της χώρας στη νομισματική ζώνη, τον Συνήγορο του Πολίτη, τον Καποδίστρια και όλα όσα έχουν γίνει επί Κυβερνήσεως Σημίτη τότε να ασκεί και την κριτική του.”