Βενιζέλου για κυβέρνηση: «Ο κ. Τσίπρας αντί για γραβάτα θα φορέσει τη δυτική σαλιάρα»

Τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup με την πολυπόθητη και πολύπαθη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα σε διαρκές μνημόνιο έως το 2060» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για να συμπληρώσει πως: «Πέραν του γεγονότος ότι η χώρα δεσμεύεται με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, η κυβέρνηση έσπευσε να συμφωνήσει σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 2% έως 2,4% μέχρι το 2060».

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι θετική εξέλιξη, αλλά η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους της» σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιτέθηκε στην κυβέρνηση σχετικά με τη στάση της στο θέμα του χρέους:«Πρόκειται για θετικό γεγονός, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, καθώς θα υπάρξει η εκταμίευση της δόσης 8,5 δισ. ευρώ. Πέραν μιας ρητορικής για το χρέος, η κυβέρνηση δεν πέτυχε τίποτα παραπάνω, έχασε τους στόχους της».

«Η κυβέρνηση αντιστρέφει αυτά που έλεγε τα προηγούμενα χρόνια, όταν καλλιεργούσε ότι θα κάνει ριζοσπαστικά πράγματα για το χρεός, όπως κούρεμα ή αναδιάρθρωση. Τελικά θα πάρει ένα μικρό συμπλήρωμα των όσων κάναμε εμείς το 2012 με το PSI και αυτό ατελώς», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης, σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας αντί για γραβάτα θα φορέσει τη δυτική σαλιάρα, αφού πρώτα έδεσε ένα φιόγκο γύρω από την χώρα».

Όσον αφορά τον κύκλο επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «κάθε συζήτηση είναι θετική, αλλά αυτή η κίνηση γίνεται εικονικά, εκ των υστέρων, με καθυστέρηση και αφού έχει από πριν υπονομευθεί».

Δήλωσε ακόμη πως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και προκρίνει ως μοναδική λύση την προσφυγή στις κάλπες. «Πρέπει να πάμε σε εκλογές και να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να συμμετέχει».