Το πρόγραμμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου, θα ξεκινήσουν γύρω στις 14:30 το μεσημέρι με τις διαπιστεύσεις των συνέδρων, οι εργασίες του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου μετά από περίπου 2 ώρες κατά τις πέντε το απόγευμα, θα ξεκινήσει η ανάδειξη προεδρείου που θα έχει τον έλεγχο όλης της διαδικασίας.

Στην ουσία το συνέδριο θα ξεκινήσει τις εργασίες του στις 18:00 με πρώτο ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΔΕΜ κ. Απόστολο Πόντα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στο βήμα για να μιλήσει και να απευθύνει χαιρετισμό ο επικεφαλής των κινήσεων που μετέχουν στη ΔΗΣΥ κ. Τούντας  όπου αμέσως μετά την ομιλία του θα παραδώσει τη σκυτάλη στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Μετά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σειρά έχει για να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά και θα ολοκληρώσει την ενότητα αυτή με την δική του παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Οι εργασίες του συνεδρίου την επόμενη ημέρα το Σάββατο θα ξεκινήσουν νωρίς, γύρω στις 09:00, με πολιτικές τοποθετήσεις συνέδρων και μία ώρα μετά θα αναλυθεί στους συνέδρους η πολιτική εισήγηση για το μέλλον της ΔΗΣΥ καθώς και το Σχέδιο Ελλάδα που έχει εκπονήσει μαζί με ομάδα στελεχών και επιστημόνων ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το ιστορικό στέλεχος Κώστας Σκανδαλίδης.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, γύρω στις 12:30, θα μιλήσει στο συνέδριο και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, ενώ λίγο μετά θα ξεκινήσει ο διάλογος στα τραπέζια εργασίας (workshop) με τη συμμετοχή στελεχών από όλη την Ελλάδα αλλά και στελεχών από άλλα κόμματα με στόχο την ανάλυση του σχεδίου Ελλάδα.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το μεσημέρι με ομιλία της Φώφης Γεννηματά και την έγκριση του πολιτικού πλαισίου των αποφάσεων της ΔΗΣΥ.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ , το συνέδριο γίνεται σε μια πολύ καλή συγκυρία για τη ΔΗΣΥ καθώς λένε έχει «χτυπήσει φλέβα» ύστερα κιόλας από την εμφάνιση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξίμου . Ιδίως σε ότι έχει να κάνει με την άρνηση της ΔΗΣΥ να παράσχει βοήθεια στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως το έθεσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας.