Τα θέματα ασφάλειας & κοινωνικής πολιτικής στην Αθήνα πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκπροσώπησε την παράταξη στην κοινή σύσκεψη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα ναρκωτικά και τους άστεγους στην πόλη της Αθήνας που οργάνωσε ο Δήμαρχος κ. Καμίνης.

Με την ολοκλήρωσή της προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη σε αυτή τη συνάντηση θα ήθελα να συγχαρώ τον δήμαρχο Αθηναίων και τη δημοτική αρχή για τις πρωτοβουλίες τους.

Θέλω να επισημάνω ότι η ένταξη των συνάνθρωπων μας που είναι άστεγοι ή εξαρτημένοι από ουσίες, απαιτεί συνεργασία στην πράξη και βεβαίως πολλές δυνάμεις και πόρους.

Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρξει συνεργασία στην πράξη γιατί δεν αρκεί το γεγονός ότι συμφωνήσαμε σήμερα πως το θέμα είναι πολύπλοκο.

Χρειάζεται από κοινού σχεδιασμός του συγκεκριμένου προγράμματος από την Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία. Αυτό πρέπει να γίνει. Ότι βλέπουμε από πλευράς κυβέρνησης είναι εξαγγελίες και «ΘΑ».

Εμείς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίξαμε όσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ήταν στη σωστή κατεύθυνση και είπαμε ΟΧΙ σε όσες δεν ήταν.

Προτείναμε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, οι βουλευτές που μετέχουμε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, τα ζητήματα του κέντρου της Αθήνας -που δεν αφορούν  μόνο τους αστέγους, αλλά όλους τους πολίτες αυτής της πόλης- να συζητηθούν σε Κοινή Συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και η κυβέρνηση θα συμφωνήσουν ότι πρέπει να δούμε τόσο τα θέματα ασφάλειας στην Αθήνα όσο και τα θέματα  κοινωνικής πολιτικής συνολικά.”