Συνάντηση Παπαθεοδώρου-εργαζομένων Frigoglass και Κωνσταντοπούλειου στο ΕΚΠάτρας

Ο βουλευτής Αχαϊας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου συναντήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας με την Πρόεδρό του κ. Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου και τον έφορο κ. Αποστόλη Παπανδρέου και διαδοχικά με αντιπροσωπείες των εργαζομένων της FRIGOGLASS καθώς και των εργαζομένων από το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρειο Πατρών.

“Η παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και για τις δύο αυτές ομάδες εργαζομένων είναι κρίσιμη και καθοριστική και η συνεργασία μου με την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στοχεύει στην ανάδειξη των εν λόγω προβλημάτων και στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κι. Παπαθεοδώρου.

“Στη σημερινή συγκυρία δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η μετατροπή του εργατικού καθεστώτος των εργαζομένων στη FRIGOGLASS, η οποία παραβιάζει τα δικαιώματά τους και τους εξωθεί στην ανεργία. Γι’ αυτό το θέμα δεσμεύτηκα να παρέμβω στο Αρμόδιο Υπουργείο και να κληθεί η Υπουργός Εργασίας στη Βουλή και να πάρει θέση.

Για το θέμα του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρειου Πατρών αναμένουμε την απάντηση του Αρμόδιου Υπουργού στην υπ. αριθμ. πρωτ. 6008/31-5-17 ερώτησή μας, ώστε να εξευρεθεί λύση, τόσο για την αναγκαία κρατική επιχορήγηση όσο και για την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ την ακίνητης περιουσίας Φιλανθρωπικών Σωματείων Ιδρυμάτων.

Είναι απαράδεκτη η χωρίς διαβούλευση μείωση κατά 25% των μισθών των εργαζομένων σε βάθος τριετίας. Το ΔΣ δεν μπορεί να μετακυλίσει στους εργαζόμενους τις δικές του ευθύνες διαχείρισης. Χρειάζεται άμεση αξιοποίηση της περιουσίας του Ιδρύματος, προστασίας του σκοπού του, αλλά και προστασίας του προσωπικού”.