ΠΑΣΟΚ: «Σοβαρότης μηδέν» οι δηλώσεις Τσίπρα για την Αυτοδιοίκηση

To σχόλιο του Τομέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι… “Σοβαρότης μηδέν”

«Η σημερινή θλιβερή εικόνα του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε το κυβερνητικό παιχνίδι στις πλάτες των Δήμων και των Περιφερειών που παρακολουθούμε εδώ και 2,5 χρόνια.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, αδύναμος και ανεπαρκής, κρύφτηκε μέσα σε αοριστολογίες και ασάφειες, αποδεικνύοντας ξανά ότι η εξαγγελλόμενη μεταρρύθμιση είναι κενή περιεχομένου.

Το μόνο που θυμήθηκε να πει, το μόνο που τον ενδιέφερε, το μόνο που επανέλαβε διαρκώς ήταν η αλλαγή του εκλογικού συστήματος.  Υπεράνω όλων η προστασία του κόμματος από την επερχόμενη εκλογική κατάρρευση.  Μόνη έγνοια οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, τη στιγμή που η θεσμική, λειτουργική και δημοσιονομική ασφυξία των Ο.Τ.Α. επιτείνεται καθημερινά.

Και πόσο αξιολύπητος να αντιγράφει αυτολεξεί τις θέσεις της δικής μας Παράταξης για το Σχέδιο Ελλάδα, για τα αναπτυξιακά σχέδια ανά περιφέρεια βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

Σοβαρότης μηδέν.»