ΠΑΣΟΚ: Να ένας αριστερός Υπουργός που νοιάζεται μόνο για τους πλούσιους

“Ο κος Γαβρόγλου  με το Νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση που φέρνει έχει πλέον την πλήρη ευθύνη διάλυσης του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου. Έχει επίσης την πλήρη ευθύνη κατάλυσης του αναδιανεμητικού ρόλου του Δημόσιου Πανεπιστημίου όσον αφορά παιδιά των πιο αδύναμων κοινωνικά και οικονομικά στρωμάτων. Και αυτό γιατί διαλύει κάθε έννοια αξιότητας του Δημόσιου Πανεπιστημίου και θα απολαμβάνουν πια καλή τριτοβάθμια εκπαίδευση μόνο όσοι μπορούν να την πληρώσουν και να την αναζητήσουν σε ξένα ή ιδιωτικά πανεπιστήμια”, υποστηρίζει ο τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ, που στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει επίσης:

“Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η πλήρης επιβολή χάους και αδυναμίας διοίκησης στα Ιδρύματά μας με το νέο τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών.

Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί γυρνάμε δεκαετίες πίσω στην πλήρη υποδούλωση των Ιδρυμάτων σε συνδικαλιστικές και κομματικές ηγεσίες.

Δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί χάνεται η αυτονομία των Ιδρυμάτων και πλέον όλα ρυθμίζονται κεντρικά με ένα μοντέλο σοβιετίας που μαζικοποιεί τα πάντα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο δημιουργίας και δυνατότητας συμμετοχής των Ιδρυμάτων στις διεθνείς εξελίξεις.

Δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί πρέπει να απαγορεύεται η λειτουργία
προγραμμάτων σπουδών στην αγγλική γλώσσα σε όποια πανεπιστημιακά Τμήματα μπορούν να τηρήσουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις καθώς και γιατί πρέπει να συρρικνωθούν τα
μεταπτυχιακά προγράμματα παρά την ποιότητα και την ανταπόκρισή τους στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Δυστυχώς σήμερα ο νόμος 4009/2011 της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που αποτέλεσε την πιο σημαντική θεσμική παρέμβαση προς την κατεύθυνση ενίσχυσης και διεθνοποίησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φαντάζει μακρινή πολυτέλεια. Και μόλις σήμερα, είναι αλήθεια με καθυστέρηση, πολλοί ανακαλύπτουν την σημασία αυτού του Νόμου.

Η ιδεοληψία του κυρίου Γαβρόγλου τα κατάφερε περίφημα.

Αφού τα συνεννοήθηκε όλα με τον πρωθυπουργό στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Υπουργείο Παιδείας, δίνουν τώρα τη χαριστική βολή σε έναν χώρο που τον θεωρούν ιδιοκτησία τους.

Πήραν τον γνωστό μπαλτά τους και χτυπάνε αδιακρίτως.

Αυτό το Νομοσχέδιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Καλούμαστε όλοι πια να σταματήσουμε την καταστροφή της νέας γενιάς της χώρας και κυρίως των παιδιών που το έχουν περισσότερο ανάγκη.”