ΠΑΣΟΚ: Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει…

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, όσον αφορά στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που κάνουν λόγο για μικρή ανάπτυξη, στο 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Τα διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2017 έδειξαν μικρή ανάπτυξη αντί ύφεσης και ο κ. Τσίπρα το πανηγύρισε δεόντως καταφερόμενος κατά πάντων και δια πάντων.

Στοιχειώδης όμως ανάγνωση ολόκληρης της ανακοίνωσης της ΕΛΣΤΑΤ οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα από αυτά του κ. Τσίπρα», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

«Δεν έχει κανείς παρά να αξιολογήσει τον πίνακα 1 όπου παρατίθενται τα στοιχεία του Α.Ε.Π. ανά τρίμηνο από το 2008 μέχρι σήμερα, εποχικά διορθωμένα. Πρόκειται για τον πίνακα όπου αποτυπώνεται η συνολική οικονομική δραστηριότητα ( ή εθνικό εισόδημα) ανά τρίμηνο από την ΕΛΣΤΑΤ και όπου η απλή παρατήρηση δείχνει ότι

Τα τρία χειρότερα τρίμηνα οικονομικής δραστηριότητας τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκονται στην περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Από το χειρότερο προς το λιγότερο κακό η κατάταξη είναι:

  • γ΄ τρίμηνο 2015,
  • δ΄ τρίμηνο 2016,
  • α΄ τρίμηνο 2016.

Όλα ανεξαίρετα τα τρίμηνα της διακυβέρνησης Τσίπρα, εννέα τον αριθμό, είναι χειρότερα από το γ΄ τρίμηνο 2014 όταν η οικονομία είχε αρχίσει να ανακάμπτει και ο ίδιος κάλπαζε προς την εξουσία.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω τα έτη 2015 και 2016 έχουν αρνητικό πρόσημο και είναι χειρότερα από το 2014 και φυσικά τρισχειρότερα αν συγκριθούν με τις προβλέψεις όλων των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη 6 – 6,5% στην εν λόγω διετία», εξηγεί το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

«Με απλά λόγια ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που ήταν το 2014 και μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταφέρει. Όπως ακριβώς με το χρέος που αγωνίζεται να επαναφέρει μέρος του κεκτημένου Φεβρουαρίου – Νοεμβρίου 2012 το οποίο ο ίδιος απεμπόλησε».

Στη συνέχεια, στην ανακοίνωσή του, το τμήμα οικονομικών του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει εξηγώντας ότι «ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, αλλά και για το βαρύ τίμημα της διαρκούς λιτότητας και της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και των τραπεζών στους ξένους από τον κ. Τσίπρα, δεν πανηγυρίζουμε μαζί του. Ούτε φυσικά επιτρέπουμε να εγκαλείται από κανέναν το ΠΑΣΟΚ για τη γενναία πατριωτική στάση του από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα. Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην τιθάσευση των ελλειμμάτων, στην αναδιάρθρωση του χρέους, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που οδηγούν στην ανάπτυξη υπήρξε ιστορική και αδιαμφισβήτητη».

«Σημειώνουμε μόνο ότι ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει σήμερα τη σημασία της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ γιατί όταν τη θεσμοθετούσε το ΠΑΣΟΚ περίσσευαν από την πλευρά του οι λοιδορίες και η απαξίωση. Αβάσταχτη ελαφρότητα τότε, αμετροέπεια σήμερα και κοινός τόπος η αλαζονική αγνόηση της πραγματικότητας της χώρας. Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.