Να χορηγηθεί σύνταξη εθνικής αντίστασης στους 153 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Πριν από 2+ χρόνια, σύμφωνα με τον αντιμνημονιακό σανό, ήμασταν μια χώρα υπό κατοχή, ένα προτεκτοράτο, με γερμανοτσολιάδες προσκυνημένους στα 4, με χιλιάδες (ή εκατομμύρια;) αυτοκτονίες, και πεινασμένους πολίτες να ψάχνουν στα σκουπίδια, σε ένα βαρύ χειμώνα διαρκείας χειρότερο από του 1941.

Μετά ήλθαν οι φραπεδοτσεγκεβαρες! Δηλαδή δεν ήλθαν, τους ψηφίσαμε να έλθουν, και να σκίσουν και αυτοί τα μνημόνια, όπως τα «έσκιζαν» και οι σαμαροβενιζέλοι σελίδα σελίδα.» Έχουμε ένα κόσμο να αλλάξουμε.» ήταν το σύνθημα και ο κος τσίπρας δήλωνε στο Stern: «Σε έξι μήνες η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα…. Δεν θέλουμε νέα δάνεια, αλλά χρόνο για να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις»! Ότι ζήτησε, αυτό του έδωσαν.

Πέρασαν 2+ χρόνια. Τι καταφέραμε; Μα γεννήθηκε η νέα επανάστα, οι αξιοπρεπείς και οι μπουτούδες της πλ. συντάγματος, οι »νεκροί» της ερτ, και τα τρολ των social media μας έφεραν στον κόσμο που άλλαξαν: ο ελεύθερος επαγγελματίας του 100% προκαταβολή φόρου, η γενιά των 250€, οι 1εκ άνεργοι, τα 79χιλ μπλοκάκια που έκλεισαν, 93δις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών στο κράτος, ο κατώτατος μισθός έφτασε τα 1200ευρώ ……συνολικά στον χρόνο, οι 470χιλ νέοι έλληνες μετανάστες να ανοίγουν δρόμο και για τους υπόλοιπους, ο άνεργος του 24% ΦΠΑ, ο συνταξιούχος χωρίς ΕΚΑΣ, οι φωτογραφικές τροπολογίες για offshore για μετακλητούς για μπόμπολα για σαββίδη κ.α., τα 99χρόνια υπερταμείο της δημόσιας περιουσίας, οι ‘’γαμιστρώνες’’ για τους 30άρηδες χωρίς σπίτι, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Α ναι, τα 7δις πρωτογενές πλεόνασμα που πλήρωσαν τους τόκους των δανείων στους »τοκογλύφους» για ΠΦΑ.

Ας πάψουμε να είμαστε μίζεροι και τσιφούτηδες με τους »απελευθερωτές» μας! Αρκετά κουράστηκαν και πάλεψαν για εμάς, αρκετούς φρέντο ήπιαν oncamera, αρκετές 17 ώρες διαπραγματεύτηκαν. Ας σηκώσουμε ψηλά τις σημαίες της επανάστα. Πχια ο κος τσίπρας είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός-αντιμνημονιακός πρωθυπουργός. Μην είμαστε αχάριστοι. Έχω μια πρόταση να καταθέσω, αντίστοιχη με αυτή που είχε ο κος τσίπρας όταν έλεγε «Είμαι υπέρ μίας λύσης που κερδίζουν οι πάντες. Μιας λύσης win – win. Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από τον διχασμό».

Ιδού: Να δώσουμε και στους 153 πρόωρη σύνταξη Εθνικής αντίστασης για τον αγώνα τους. Μαζί τιμής ένεκεν, και σε Πάκη και Κώστα Καραμανλή. Και πρόωρη σύνταξη, και εφάπαξ τα 140χιλ ευρώ που απομένουν μέχρι την λήξη της 4ετίας να μην ανησυχούν ότι θα τα χάσουν, και η καρέκλα δώρο να την πάνε σπίτι τους. Και ένα γυμναστήριο στον καθένα να συνεχίσουν τις κωλοτούμπες τώρα που συνήθισαν. Αυτά νομίζω φτάνουν για να μην αναγκάζονται στην Βουλή με βαριά καρδιά και πένθιμη πάλη να ψηφίζουν 2 μνημόνια σε 2 χρόνια και να μην χρειαστεί να ψηφίσουν άλλα 2 μνημόνια τα επόμενα 2 χρόνια.

Πέρασαν 2 χρόνια, πήραμε λεφτά από την κίνα, από την ρωσία από το ιράν που μας παρακαλούσαν, πήραμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, διαγράψαμε μονομερώς και το επαχθές και το απεχθές χρέος, εξορύξαμε τα πετρέλαια και χεστήκαμε στα λεφτά, χαράξαμε τις ΑΟΖ, καταργήσαμε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις ύποπτες τροπολογίες, πιάσαμε τις λίστες λαγκάρντ μπόργιανς, τα πήραμε από τους πλούσιους, βγάλαμε το φάρμακο για τον καρκίνο, βάλαμε στην φυλακή τα λαμόγια, βγάλαμε έξω την χρυσή ναζί, σταματήσαμε το λαθρεμπόριο αλκοολ-καπνού -πετρελαίου -χακούνα ματάτα, σταματήσαμε τους ψεκασμούς, διαχωρίσαμε κράτος με εκκλησία οριστικά, τυπώσαμε 100δις στο τυπογραφείο να μας βρίσκονται, αγοράσαμε την Siemens από τα κλεμμένα, επαναφέραμε 13η και 14η και 15η σύνταξη και μισθό, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, καταργήσαμε τα διόδια- τον ενφια- τα εισιτήρια -τους αστυνομικούς κλπ, μηδενίσαμε την ανεργία των τρολ, εξάγουμε διαστημική τεχνολογία σώρρα στην NASA, είμαστε η ισχυρή αντικαπιταλιστική δύναμη φωτεινό παράδειγμα για κάθε σύντροφο πολιτικό με ‘’αυταπάτες’’.

Γκώσαμε. Αρκετά μας έσωσαν, δεν θέλουμε άλλο. Ας μας σώσει και κανένας άλλος. Γιατί όπως έλεγε και ο πρθ «Δεν είναι δυνατόν να είσαι 15% στις δημοσκοπήσεις και να λες θα παραμείνεις στη κυβέρνηση για 2 χρόνια». Το μόνο που δεν πετύχαμε είναι να πουλήσουμε εκείνα τα υπουργικά αυτοκίνητα, αλλά εντάξει δεν πειράζει. Ψηφίσαμε και 2 μνημόνια, αλλά με αξιοπρέπεια. Και όλα αυτά ενώ είχαν κάνει μάγια στον Αλέξη, όπως ενημέρωσε τον κο Γιάνη η κα Παναρίτη.

SOS για τον ιστορικό του μέλλοντος, μην ξεχάσει την αναφορά «το Δημοψήφισμα του Ιουλίου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας σαν η μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας και των αγώνων του λαού μας. Ο λαός στάθηκε στο ύψος του και έδωσε μια αποστομωτική απάντηση. Για να τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη δεν διστάσαμε να φτάσουμε ως τα άκρα» του κου Τσίπρα, και το «Δίνω τόσες πιθανότητες να πει ο Ντράγκι ότι κόβει την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, όσες να μην ανατείλει αύριο ο ήλιος» του κου Γιάνη. Να γίνουν φάροι γνώσης για κάθε πολίτη.

Παρακαλώ, όμως να αποφύγουμε την αναφορά στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο την επομένη του δμψφ, όταν χεσμένος ο πρωθυπουργός παρακαλούσε να βάλουν πλάτη οι υπόλοιποι, να μην πέσει και καταλήξει η χώρα σε δραχμή και grexit. Όταν παρακαλούσε, φέρνω εγώ το μνημόνιο, το ψηφίζετε εσείς, και κλαψούριζε σε Ολάντ και Μέρκελ στα τηλέφωνα. Ακόμη και οι ήρωες του αντικαπιταλιστικού αγώνα έχουν στιγμές αδυναμίας. Αλλά πάνω από όλα, αξιοπρέπεια.

Ας δοθούν όμως στην δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης να δουν κάτι γλέντια οι φραπεδοτσεγκεβάρες.

Του Γιώργου Δημακόπουλου-Στέλεχος του Ποταμιού