Λοβέρδος: Ουδέποτε η Γεροβασίλη ζήτησε προτάσεις λύσεις για συμβασιούχους

Για «πρωτοφανή» ανακοίνωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, κάνει λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος, κατηγορώντας μάλιστα την υπουργό ότι ουδέποτε δεν ζήτησε από τα κόμματα, προτάσεις λύσεις για τους συμβασιούχους.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος απαντώντας στην κ. Γεροβάσιλη, η οποία προηγουμένως είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία δήλωνε ότι ποτέ δεν μίλησε για μονιμοποίηση των συμβασίουχων, όπως την κατηγόρησε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, σημειώνει:

«Ενώ οι σωροί των σκουπιδιών πνίγουν τις πόλεις της χώρας και απειλούν ακόμη και την υγεία των πολιτών η κ. υπουργός όχι μόνο δεν ακούει την κριτική, που είναι αυτονοήτως και προδήλως δικαιολογημένη αλλά έχει και το θράσος να εγκαλεί όσους επισημαίνουν τα κακώς κείμενα.

Σε ότι με αφορά ουδέποτε έγινα αποδέκτης πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων εκ μέρους της κ. Γεροβασίλη πλην μιας γενικής αναφοράς της όταν μου απαντούσε στην Βουλή. Προφανώς η αλαζονεία δεν τους επιτρέπει να καταλάβουν πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι θεσμικός και δεν υπακούει σε ψευδοευγένειες και ψευδοκολιγιές.

Σημειώνω χαρακτηριστικά ότι το αρμόδιο θεσμικό όργανο που είναι η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης ουδέποτε συνεκλήθη για το συγκεκριμένο θέμα. Ουδέποτε δηλαδή κάλεσε τα κόμματα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για να καταθέσουμε προτάσεις λύσης όπως της είχα ζητήσει για την 30η Μαρτίου.

Όσο δε για την μετά βδελυγμίας άρνηση της υπουργού για υπαινιγμούς μονιμοποίησης, ομιλούν τα κείμενα και εν προκειμένω τα πρακτικά της σχετικής συνεδριάσεως της Βουλής αλλά και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος την επομένη των δηλώσεών της.

Υπενθυμίζω τέλος στην υπουργό ότι στις 24.2.2017 είχε δηλώσει αδυναμία να απαντήσει σε σχετική για τους συμβασιούχους ερώτησή μου γιατί θα απουσίαζε στο εξωτερικό και εκείνη την ίδια ημέρα καθόταν στα υπουργικά έδρανα του Κοινοβουλίου».