Κατήφορος χωρίς τέλος

Η  συζήτηση στην Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για την επικοινωνία Πάνου Καμένου με τον βαρυποινίτη Μάκη Γιαννουσάκη ήταν κατ΄αρχήν  άκρως απολαυστική .Πρώτη φορά ο « υπερήφανος» γνωστός χυδαίος λασπολόγος  Υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε με τόσο « κομμένα φτερά », απέφυγε κάθε γνωστή καταγγελτική  ρητορική, δεν απάντησε σε κανένα μα σε κανένα από τα καυτά ερωτήματα που του είχαν τεθεί και απέφυγε να κάνει ομιλία εκτός κειμένου. Στοιχηματίζω ότι η ομιλία αυτή είχε « χτενιστεί » από νομικούς συμβούλους, μιας και ότι και να λέει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ,όλοι καταλαβαίνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια υπόθεση που θα έχει πολλές μα πολλές ουρές .

Φυλάχτηκε όσο μπορούσε λοιπόν ο κ. Π. Καμένος  γνωρίζοντας καλά ότι  η « περίεργη » επικοινωνία του δεν ήταν ούτε νόμιμη ,ούτε ηθική. Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε στην αρχή και όχι στο τέλος της υπόθεσης και ότι στην εξέλιξή της  θα αισθανθούμε μεγάλη δυσωδία .Εδώ όμως θα είμαστε. Προς το παρόν, ας αφήσουμε τον κύριο Καμένο να βιώνει  το μαρτύριο της σταγόνας. Αυτόν και τους υποστηριχτές του.

Ωστόσο η συζήτηση αυτή ήταν και πολύ αποκαλυπτική του ηθικού, πολιτικού, ιδεολογικού κατήφορου της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος θα περίμενε ότι η φοβερή και τρομερή ριζοσπαστική Αριστερά της χώρας μας θα στήριζε τόσο σθεναρά τον ακροδεξιό εταίρο της και σ΄αυτό το μοιραίο μάλλον ατόπημά του. Ποιος θα περίμενε ότι αριστεροί βουλευτές θα χειροκροτούσαν  το απαύγασμα της λασπολογίας και του εθνικολαικισμού στην πατρίδα μας, τον αρχηγό του αδελφού κόμματος της Λεπέν; Ποιος θα περίμενε ότι από αυτή την αλλόκοτη συνύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ,ότι θα γινόταν ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ Καμένος και όχι ο Καμένος « αριστερός » ;

Αυτό όμως ήταν και είναι πάντα το τίμημα της προσπάθειας επιβίωσης στην εξουσίας πάσει θυσία , δίχως αρχές  και ηθικά κρατήματα .Όταν έχεις κάνει το παπατζιλίκι, την κοροιδία και το ψέμα πολιτική ιδεολογία, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Όταν είσαι ιδεολογικά και αξιακά ασπόνδυλος και έτοιμος να κάνεις και να πεις τα πάντα , θα φτάσεις στο σημείο να σιωπάς και όταν παραδίνονται Τούρκοι που ζητούν πολιτικό άσυλο στο καθεστώς Ερντογάν, θα φτάσεις και στο σημείο να χειροκροτάς και τον Καμένο!

Ζούμε την τελική φάση της τραγωδίας που θα βιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ  και αυτή η Κυβέρνηση. Είναι ήδη κοινωνικά και πολιτικά απομονωμένοι , με την Ν.Δ να προηγείται με 15 μονάδες ( έρευνα ΠΑΜΑΚ) . Συνεχίζουν να παίζουν με την νοημοσύνη μας υποσχόμενοι έξοδο από τα Μνημόνια όταν έχουν υπογράψει Μνημόνιο και μέτρα διαρκείας. Αρχίζουν και λένε με θράσος ότι θα παλέψουν να μην ισχύσουν τα μέτρα ύψους 5 δις. ευρώ που ψήφισαν πρόσφατα για μετά το 2019, γνωρίζοντας ότι τότε θα πίνουν μάλλον καφέ αναλύοντας τι έκαναν όταν ήταν στην Κυβέρνηση και ίσως να θέλουν να κάνουν και αντιπολίτευση στην τότε Κυβέρνηση. Έχουν προκαλέσει τεράστια οικονομική, θεσμική, αξιακή ζημιά στην χώρα και κανείς δεν υπάρχει πια που να επιθυμεί να τους δώσει συγχωροχάρτι ούτε για όσα έκαναν και για πού οδήγησαν την χώρα , ούτε για τον διχαστικό λόγο που πότισαν την ελληνική κοινωνία.

Όλα εδώ πληρώνονται και συχνά η τιμωρία είναι απρόσμενα μεγάλη .

Του Ζαχαρία Ζούπη-