Και ο Τζανακόπουλος στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ο υπουργός Επικρατείας και εκ των πλέον στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα εκπροσωπήσει το κυβερνών κόμμα στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε- μετά από αμφιταλαντεύσεις για το αν θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο ίδιος- να απορρίψει τις σχετικές εισηγήσεις, πλην όμως να υπάρχει αναβαθμισμένη αντιπροσώπευση.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναμένεται να επαναλάβει την πρόταση για διάλογο προς προγραμματική συμφωνία μετά τις εκλογές, παρότι η πρόταση που απηύθυνε την περασμένη Κυριακή ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας απορρίφθηκε από την Φώφη Γεννηματά.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, αποφάσισε να μην αποστείλει βίντεο με χαιρετισμό- παρέμβαση του πρωθυπουργού, κάτι που έχει ήδη πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Real.gr”, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραβρίσκονταν ο ίδιος στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εάν δεν έλειπε στο εξωτερικό και με δική του πρωτοβουλία έχει ήδη αποστείλει βίντεο στη Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να προβληθεί στο Συνέδριο.

Στο παρασκήνιο δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δίνουν μάχη με τακτικές κινήσεις προκειμένου να προσεταιριστούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για μετά τις εκλογές.

Σημαντική θεωρείται και η παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος είχε χθες συνεδριάσεις με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και τον Πολιτικό
Σχεδιασμό του κόμματός του για την ομιλία που θα απευθύνει στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το ΚΚΕ στο Συνέδριο θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τους ΑΝΕΛ ο Γραμματέας του κόμματος Γ. Μοίρας, η Ένωση Κεντρώων δεν έχει δώσει ακόμα εκπροσώπηση, ενώ ενδιαφέρον έχει εάν από την Ώρα Αποφάσεων θα παραβρεθεί τελικά ο Γιάννης Ραγκούσης, διαφοροποιούμενος από την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη.