Ηχηρό μήνυμα Γεννηματά σε Τσίπρα για το χρέος: «Τέρμα η πλάκα. Δεν τους παίρνει να φέρουν τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 12»

Με ομιλία στη Λαμία συνεχίζει την περιοδεία της σε Κεντρική Ελλάδα και Θεσσαλία η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του Κινήματος.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε στην ομιλία της ότι την αναγκαιότητα επενδύσεων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είναι κρίσιμο να προχωρήσει η επένδυση του «Atalanti Hills», δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο , να γίνει άμεσα η δεύτερη «Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης» μετά το Costa Navarino. Ταυτόχρονα η Πολιτεία και το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να επιταχύνουν επιτέλους, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που είναι το ζητούμενο εδώ και χρόνια για πολλές περιοχές του νομού.»

Στην συνέχεια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «δηλώνει τώρα ότι αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τα μέτρα του 2019-2020 δεν θα προχωρήσουν. Αλλά αν το ΔΝΤ αρνηθεί οδηγούμαστε σε εξ αρχής διαπραγμάτευση που θα αναλάβει ο ESM. Δηλαδή νέα καθυστέρηση και αβεβαιότητα. Καμία ανοχή, καμιά συνενοχή. Ο κ. Τσίπρας ένα μόνο σχέδιο έχει, το πώς θα παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία.»

Τέλος, έστειλε «ηχηρό» μήνυμα στον πρωθυπουργό για το χρέος, λέγοντας:»Τέρμα η πλάκα. Δεν τους παίρνει να φέρουν τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 12″ .

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία της:

Ο νομός Φθιώτιδας είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου τα ολοκληρωμένα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης, του «σχεδίου Ελλάδα», μπορούν να βρουν άμεσα εφαρμογή με σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς και τους κατοίκους.

Μια σειρά από στοχευμένες πρωτοβουλίες και επενδύσεις:

· στον αγροδιατροφικό κλάδο και

· σε κρίσιμες υποδομές και δίκτυα

μπορούν να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες.

Μπορούμε στοχευμένα να ασκήσουμε πολιτική για την κατοχύρωση της ονομασίας προέλευσης της ελιάς αλλά και άλλων τοπικών προϊόντων όπως τα φιστίκια, τα κεράσια και τη στέβια. Ειδικά για τη στέβια, παράλληλα με την εμπορική πολιτική της η Πολιτεία μπορεί να ενθαρρύνει τη δημιουργία και εργοστασίου επεξεργασίας στην ευρύτερη περιοχή έτσι ώστε να μην χάνεται προστιθέμενη αξία του προϊόντος.

Είναι κρίσιμο να προχωρήσει η επένδυση του «Atalanti Hills», δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο , να γίνει άμεσα η δεύτερη «Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης» μετά το Costa Navarino.

Ταυτόχρονα η Πολιτεία και το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να επιταχύνουν επιτέλους, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που είναι το ζητούμενο εδώ και χρόνια για πολλές περιοχές του νομού.

Η φιλοξενία του Ράλι Ακρόπολις στην Έκθεση Λαμίας είναι απλά μια ένδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής αλλά και της ίδιας της Έκθεσης.

Μαζί θα εξειδικεύσουμε τις προτάσεις στις οποίες αναφέρθηκα αλλά και τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για:

· Τις υποδομές που θα βελτιώσουν την συγκοινωνιακή προσβασιμότητα της περιοχής όπως ο αυτοκινητόδρομος Ε65, ο Σιδηροδρομικός άξονας Τιθορέας – Λιανοκλάδι και η αναβάθμιση του Λιμανιού της Στυλίδας

· Τη μείωση της υπέρμετρης επιβάρυνσης των πολιτών από τα διόδια

· Την τροφοδοσία με φυσικό αέριο των αστικών κέντρων του Νομού αλλά και της Βιομηχανικής Περιοχής Λαμίας

· Την προώθηση νέων καινοτόμων ενεργειών διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου κάτι που θα διευκολύνει την εγκατάσταση νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων και τη διασύνδεση τους με τα Τμήματα Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που λειτουργούν στη Λαμία

· Την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας μαζί με ένα δίκτυο πρωτοβάθμιων υπηρεσιών του Νομού

Σχέδιο Ελλάδα: Το σχέδιο για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω

Αυτή την ώρα, τη δύσκολη ώρα για το Έθνος είναι η ώρα, να καταστρώσουμε ένα σχέδιο Ελπίδας.

Ένα σχέδιο για την Ελλάδα.

Το σχέδιο για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω, για να πάρει ο Ελληνικός Λαός τη χώρα του πίσω.

Για να ξαναγίνει ο πολίτης κυρίαρχος στον τόπο του, στην εργασία του, την επιχείρησή του, στο σπίτι του .

Δεν πιστεύουμε σε εύκολους δρόμους. Δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις.

Δεν προσερχόμαστε στον Ελληνικό Λαό ως προφήτες της μόνης ή της μοναδικής αλήθειας.

Εγγυόμαστε όμως ότι σε έναν σύντομο χρονικό διάστημα ,ο λαός θα μπορεί για πρώτη φορά μετά την κρίση να βλέπει ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο με τη συμβολή όλων.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Το «σχέδιο Ελλάδα» έχει την εξής φιλοσοφία: Πρέπει να υπάρξουν πιλοτικά projects αναπτυξιακά, διακλαδικά σε κάθε Περιφέρεια συμφωνημένα με τους παραγωγικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση.

Αυτά είναι που θα συμπαρασύρουν και τις μεγάλες τομές, ρήξεις και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε όλο υφιστάμενο πολιτικό, διοικητικό, θεσμικό, νομοθετικό πλαίσιο. Τόσα χρόνια όλοι λέμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, κανείς δεν τις αποφασίζει, κανείς δεν τις τολμά, όλοι σκοντάφτουν σε μικρότερα τοπικά ή μεγαλύτερα κεντρικά συμφέροντα.

Αν όμως υπάρξει μια ατμομηχανή σε κάθε Περιφέρεια μπορεί να συμπαρασύρει τις αναγκαίες αλλαγές για την υλοποίηση της.

Στη βάση αυτών των αναγκών η Βουλή θα νομοθετήσει με διαδικασίες fast track όπως κάναμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα.

Και αυτή η νομοθέτηση θα παραμείνει για κάθε επένδυση από δω και πέρα.

Η κεντρική φιλοσοφία του σχεδίου μας, στηρίζεται και σε μεγάλες επενδύσεις αλλά και σε κίνητρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Και πρέπει να τους δώσουμε τη βοήθεια να εκσυγχρονιστούν, να αναζητήσουν και να αξιοποιήσουν καινοτόμες λύσεις με ποιοτικά επώνυμα ελληνικά προϊόντα και συνεργασίες κλάδων.

Έτσι θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα οφέλη και μπορούμε να πυροδοτήσουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία την ανάπτυξη.

Μήνυμα ενότητας, μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα, για να ξαναγίνει ο χώρος μας, πλειοψηφικό ρεύμα

Ο κόσμος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης στέλνει σήμερα και από τη Λαμία ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους:

Μήνυμα ενότητας, μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα, για να ξαναγίνει ο χώρος μας, πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική Κοινωνία.

Ο ισχυρός προοδευτικός φορέας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, και όσοι τους υπηρετούν, από το οικονομικό ή μιντιακό κατεστημένο, κάνουν και θα κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν αυτή την προοπτική.

Κοινός στόχος τους να περιφρουρήσουν το τεχνητό δίπολο του μικρού δικομματισμού.

Δεν μας επηρεάζουν, δεν έχουν τύχη αυτές οι μεθοδεύσεις.

Τέταρτο μνημόνιο, μια συμφωνία ντροπής

Μια συμφωνία με όρους παράδοσης ηττημένου.

Η εκχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους είναι η σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην σύγχρονη ιστορία μας.

Είναι μια συμφωνία ντροπής.

Ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε ο Πρωθυπουργός σοβαρά, με σχέδιο και στρατηγική για το εθνικό συμφέρον.

Η καθυστέρηση της Κυβέρνησης που ήταν σκόπιμη, έδωσε την δυνατότητα να μπουν στο τραπέζι μέτρα που δεν ήταν στην συζήτηση το φθινόπωρο.

Η νέα περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου.

«Τα έδωσε όλα» συνειδητά στους δανειστές.

Η δήθεν αριστερή Κυβέρνηση τσακίζει τη μεσαία τάξη και κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους.

Χρέος: Τώρα λένε στους δανειστές «δώστε ότι προαιρείστε» για να σώσουμε τα προσχήματα

Και όλα αυτά χωρίς καμία δέσμευση για το χρέος και με μόνη την ελπίδα ότι «θα αποδώσει η πίεση της κας Λαγκάρντ στον κ. Σόιμπλε». Της κας Λαγκάρντ, που θα έδιωχνε το Φθινόπωρο, εκλιπαρούσε το Χειμώνα και κρέμεται πάνω της μπας και βγάλει το Καλοκαίρι!

Εγκατέλειψαν την απόφαση του Eurogroup του 2012 για το χρέος, πριμοδότησαν τους Ευρωπαίους τραπεζίτες με 6 δις ευρώ (κέρδη από τα Ελληνικά ομόλογα), πήραν αόριστες υποσχέσεις το 2016 και τώρα λένε στους δανειστές «δώστε ότι προαιρείστε» για να σώσουμε τα προσχήματα .

Δεν παραγνωρίζω τις απαράδεκτες ,συντηρητικές πολιτικές του κ. Σόιμπλε και του ΔΝΤ. Τις έχουμε αντιμετωπίσει.

Προσπαθήσαμε με συνεχείς πρωτοβουλίες προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να βοηθήσουμε την χώρα μας και για το δημόσιο χρέος.

Το πράξαμε και πρόσφατα με την επιστολή-παρέμβαση μου προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες.

Όμως δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση.

Αλλάζει γραμμή κάθε μέρα, παρουσιάζει διαρκώς διαφορετικά σενάρια, έχει σπασμωδικές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια.

Τέρμα η πλάκα. Δεν δικαιούνται, δεν τους παίρνει να φέρουν τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 12.

Νέα καθυστέρηση και αβεβαιότητα;

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει τώρα ότι αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τα μέτρα του 2019-2020 δεν θα προχωρήσουν.

Αλλά αν το ΔΝΤ αρνηθεί οδηγούμαστε (δηλώσεις Σόιμπλε) σε εξ αρχής (!!) διαπραγμάτευση που θα αναλάβει ο ESM. ( που ελέγχουν οι Γερμανοί)

Δηλαδή νέα καθυστέρηση και αβεβαιότητα.

Καμία ανοχή, καμιά συνενοχή.

Ο κ. Τσίπρας ένα μόνο σχέδιο έχει, το πώς θα παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία.

Έτσι

1. Υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.

Την ώρα που τα Δημόσια Νοσοκομεία διαλύονται, τάζει προσλήψεις -φαντάσματα, αόριστες «μεταρρυθμίσεις» για την Πρωτοβάθμια περίθαλψη που αυθαίρετα και προκλητικά χαρακτηρίζει ως μεταρρυθμίσεις ανάλογες της δεκαετίας του ’80.

Εδώ ταιριάζει το «Έβαλε και η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες».

Την ώρα που η Παιδεία υποβαθμίζεται δραματικά, υπόσχεται ολοήμερα, φτιάχνει καινούργια Πανεπιστήμια, καταργεί τις εξετάσεις και έρχεται ο αρμόδιος Υπουργός και λέει «δεν ξέρω να σας πω πώς και πότε θα γίνουν όλα αυτά».Παίζουν με την αγωνία οικογενειών και παιδιών.

2. Με καθεστωτικές λογικές και πρακτικές χτίζουν το πελατειακό και ελεγχόμενο κράτος.

Παρεμβαίνουν ωμά στην Δικαιοσύνη και στην Δημόσια Διοίκηση προωθώντας «ημέτερους», επιχειρούν να καπελώσουν τις ανεξάρτητες αρχές, αυξάνουν συνέχεια τις προσλήψεις από το παράθυρο.

3.Με σκανδαλολογία για αντιπερισπασμό, με κατασυκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων, ιδιαίτερα της δικής μας παράταξης, χτίζει μεθοδικά τη δική του ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Η Παράταξή μας ούτε εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται.

Διαφάνεια για όλους, διαφάνεια παντού.

Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε.

Ο Πρωθυπουργός έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα του.

Αφού απέτυχε με τον Καλογρίτσα να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ channel , συνεχίζει , τώρα με άλλον επιχειρηματία στον οποίο χαρίζει δεκάδες εκ. , την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης.

Ως εδώ.

Η καταδίκη του Ελληνικού λαού θα πέσει πολύ βαριά στις πλάτες τους.

Λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς

Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της Χώρας με το δικό της, σα να μη μας δίδαξε τίποτα η κρίση και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν.

Η σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές από τη ΝΔ.

Την συντηρητική Ν.Δ. που υπερασπίζεται σκληρά την καταστροφική για την χώρα πολιτική της περιόδου 2004-2009 του κ. Καραμανλή.

Το έλλειμμα πολιτικής τους, τους οδηγεί σήμερα να προσπαθούν επικοινωνιακά να παίξουν ακόμα και με τη λέξη «ΑΛΛΑΓΗ».

Την λέξη σύμβολο που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, για να εκφράσει τις μεγάλες τομές που έγιναν στην χώρα, στην κοινωνία, στους θεσμούς, στο Κοινωνικό κράτος, στην εξωτερική μας πολιτική στην δεκαετία του ’80.

Η αλλαγή, ως προοδευτικό κίνημα και ως πολιτική , κύριοι της ΝΔ, δεν πλαστογραφείται, ούτε αντιγράφεται. Ματαιοπονείτε.

Σ’ εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη ΝΔ , ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Πότε μας πάνε από δω, πότε μας πάνε από κει. Εμείς σταθερά αυτόνομη πορεία.

Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απλά δεν μπορεί να υπάρξει

Η χώρα χρειάζεται πριν απ’ όλα μια νέα δημιουργική αλλαγή στην πολιτική.

Έχει αποδειχθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό.

Είναι πρωτίστως πολιτικό.

Έχουμε πληρώσει ακριβά εμμονές και φιλοδοξίες που μας κρατούν στο χθες.

Ψευδαισθήσεις για σωτήρες που θα έρθουν και μαγικές λύσεις που θα φέρουν.

Να γιατί το «να φύγουν αυτοί και ας έρθει όποιος είναι», χωρίς ριζική αλλαγή των συσχετισμών και ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ουσιαστικά οδηγεί σε νέους αδιέξοδους μονόδρομους.

Όποιος βλέπει μόνο την ανάγκη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα, ουσιαστικά λέει στον κόσμο να ψηφίσει ΝΔ.

Όμως στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απλά δεν μπορεί να υπάρξει!

Αυτά τα δυο πάνε πακέτο!

Είναι τόσο καθαρό που κανείς δεν δικαιούται να κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει.

Δεν είμαστε σε κανονική περίοδο και αυτό που προέχει είναι η ανάκαμψη της χώρας

Το δίλημμα σήμερα είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή.

Γι αυτό επιμένουμε στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την επεξεργασία και υιοθέτηση μιας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια.

Σήμερα από εδώ από τη Λαμία στέλνουμε μήνυμα στις άλλες πολιτικές δυνάμεις και στους πολίτες η συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων και μια Κυβέρνηση ευρύτατης Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής στήριξης, είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας.

Και το κλειδί για να σπάσουμε δεσμά των μνημονίων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αρνούνται ακόμη αυτή την αναγκαιότητα.

Θα τους την επιβάλουμε.

Η συνεννόηση είναι και αναγκαία και εφικτή.

Με αλλαγή των συσχετισμών σήμερα στην Κοινωνία, αύριο στην Βουλή.

Συνέδριο Δημοκρατικής Συμπαράταξης: Ένα συνέδριο της Κοινωνίας

Για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού Φορέα θα είναι η κοινωνία κυρίαρχη.

Το 50% των συνέδρων μας , θα είναι αιρετοί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστικών Σωματείων, των Επιστημόνων, των Επιμελητηρίων, της Νέας Γενιάς.

Ανοίγουμε την Παράταξη στους Πολίτες.

Δίνουμε και πάλι πίσω την Παράταξη στο Λαό.

Είναι η ώρα να ακούσουμε.

Να ακούσουμε τους εκπροσώπους των ζωντανών κοινωνικών δυνάμεων του τόπου να μας καταθέτουν τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους, τις προσδοκίες και τα οράματά τους. Να συνδιαμορφώσουμε την πρότασή μας.

Είναι η ώρα να αλλάξουμε και θα αλλάξουμε.

Το Συνέδριο μας του Ιουνίου είναι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία προς το νέο φορέα.

Γιατί χωρίς ενιαίο πολιτικό και προγραμματικό λόγο και κοινή στάση των δυνάμεων που σήμερα αποτελούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ένα βιαστικό βήμα, θα μπορούσε να αποβεί άλμα στο κενό.

Αλλά και κινήσεις και προσωπικότητες που για διάφορους λόγους τώρα στέκουν επιφυλακτικοί απέναντι στο εγχείρημα, θέλουν λίγο χρόνο για να πεισθούν, να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους και να συμβάλουν και αυτοί στην κοινή πορεία.

Είναι ώρα όμως στο Συνέδριο να συζητήσουμε και να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για τη μετεξέλιξή μας, για τον νέο, ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Έχω προτείνει να αποτελέσει αντικείμενο του προσυνεδριακού διαλόγου και του Συνεδρίου μας η εξειδίκευση και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων της πρωτοβουλίας μου, του Ιανουαρίου του 2016.

Το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα εισηγηθεί προς τα κόμματα τα επόμενα βήματα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσης της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

Τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μέσα σε εύλογο χρόνο, παίρνουν τις αποφάσεις τους ως προς τη μορφή του φορέα. (πολυκομματικός ή όχι).

Στη συνέχεια προχωράμε στην εκλογή επικεφαλής από τη βάση.

Πάμε σε εκλογή. Οι κάλπες στη βάση είναι το επόμενο μεγάλο βήμα.

Με βάση το μητρώο που δημιουργείται, προχωρούμε στο Ιδρυτικό Συνέδριο και την εκλογή οργάνων.

Έχω προτείνει, με την επιφύλαξη πολιτικών εξελίξεων, οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το αργότερο στις αρχές του ΄18.

Η πρότασή μου απευθύνεται στο σύνολο του χώρου, προς όλα τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς και τα στελέχη που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά.

Και όποιος επιθυμεί, δεν έχει παρά να έρθει στο Συνέδριο για να συνδιαμορφώσουμε αυτόν τον οδικό χάρτη.

Απευθύνομαι σε όλους και όλες που θέλουν να συμβάλουν στην κοινή υπόθεση.

Τώρα είναι η ώρα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες και για τη στάση μας αυτή.

Ήρθε η ώρα για ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.