Η Ξαφά «πυροβολεί» Τσίπρα! «Τα έχει κάνει θάλασσα»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μιράντα Ξαφά, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έκανε σημαία το χρέος για να καταστήσει πιο εύπεπτα τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση», δήλωσε ίδια και συνέχισε, λέγοντας πως «εάν υπάρξει ρήξη με τους θεσμούς στην ουσία θα έχουμε κηρύξει ανοιχτή χρεοκοπία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διακόψει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες».

Τόνισε επίσης πως «ο Αλέξης Τσίπρας τα έχει κάνει θάλασσα και προσπαθεί να βρει μια διαφυγή βλέποντας το ναυάγιο στο Eurogroup».

Όπως εξήγησε η ίδια «ο πρωθυπουργός αναζητά πολιτική λύση» ενώ υπενθύμισε ότι» κάθε φορά που το κάνει αυτό οι ευρωπαίοι ηγέτες των παραπέμπουν στην ευρωζώνη…».

Εκτίμησε ότι στο επερχόμενο Eurogroup «η Ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε υποχώρηση στο θέμα το χρέους λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος».

Ευχήθηκε να κλείσει η αξιολόγηση «καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει ουρές, δεν έχει υλοποιήσει κάποια μέτρα της συμφωνίας».