Η ΔΗΣΥ έχει ζητήσει την διακομματική συνεννόηση και συνεργασία για το προσφυγικό

Την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, τίμησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με μάι ανακοίνωση γροθιά για το προσφυγικό.

“Ένας στους 113 ανθρώπους στον κόσμο είναι πρόσφυγας.

Οι πολεμικές συγκρούσεις, εμφύλιες και μη, οι εξτρεμιστικές ένοπλες οργανώσεις τρομοκρατών, τα αυταρχικά καθεστώτα οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους σε αναγκαστική μετακίνηση.

Ηθική μας υποχρέωση  καθίσταται ένα νέο παγκόσμιο κίνημα ειρήνης και δημοκρατίας. Ηθική και νομική μας υποχρέωση είναι η προστασία των προσφύγων που φτάνουν στο έδαφος της χώρας μας.

  • Η απόσταση από τα λόγια στην πράξη της διπρόσωπης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταδίκασε χιλιάδες πρόσφυγες σε εγκλωβισμό στα νησιά του Αν. Αιγαίου δημιουργώντας σε ελληνικό έδαφος συνθήκες νησιών Nauru.
  • Η παράδοση των “κλειδιών” της Ευρωπαϊκής προσφυγικής πολιτικής στην Τουρκίαμε την εφαρμογή της αμφιλεγόμενης Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας (χωρίς να ελέγχεται η τήρηση των θεσμικών υποχρεώσεων της Τουρκίας για τα δικαιώματα των προσφύγων)  αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
  • Η ανυπαρξία οποιουδήποτε κυβερνητικού σχεδίου για την ένταξη των προσφύγων που θα παραμείνουν στην χώρα μας δημιουργεί ανασφάλεια στους πρόσφυγες και κινδύνους για την κοινωνική συνοχή.
  • Η προσχηματική ενασχόληση με την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων καταδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας.
  • Οι παράνομες μυστικές συμφωνίες με κράτη- μέλη σε βάρος οικογενειών προσφύγων αλλά και οι καταγγελλόμενες επαναπροωθήσεις από τον Έβρο Τούρκων δικαιούχων διεθνούς προστασίας προσβάλλουν την εθνική μας αξιοπρέπεια. Απαιτείται άμεσα η απόδοση ευθυνών.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ζητήσει σε όλους τους τόνους την διακομματική συνεννόηση και συνεργασία για το προσφυγικό. Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να θέσει τα δικαιώματα των προσφύγων στο διαπραγματευτικό τραπέζι με τους εταίρους παραχωρώντας στο τέλος κυριαρχία αλλά και αξιοπρέπεια. Σε αυτό δεν θα βρει συνενόχους.”