Γεννηματά σε Τσίπρα: «Τα έδωσες όλα και δεν πήρες τίποτα»(VIDEO)

«Όσο μετατίθεται η λύση για το χρέος, τόσο εγκλωβίζεται η χώρα σε στόχους για δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια, υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική, λαμβάνονται εξοντωτικά μέτρα για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» τόνισε στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά, στη συζήτηση επί της πρότασης νόμου: «Εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα – ενίσχυση κοινωνικής προστασίας και ένταξης».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι «τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα» και πρόσθεσε:

«Όμως αυτά τα συμφώνησε ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του. Μαζί με τα χρονοδιαγράμματα. Και με το χρέος τι αλήθεια απέγινε; Τίποτε απολύτως ως τώρα. Μόνο «αν» και «εφόσον» για το μέλλον.Και δεν πείθει κανέναν όταν ψελλίζει ότι μπορεί τα μέτρα να μην εφαρμοστούν. Ο πλήρης αυτοεξευτελισμός. Πουθενά στα συμφωνηθέντα δεν υπάρχει τέτοια ρήτρα αιρεσιμότητας. Ποιόν κοροϊδεύουν; Σ’ αυτό το μείζον ζήτημα δυστυχώς η Κυβέρνηση αντιδρά: Με πλήρη σύγχυση, με αντικρουόμενες δηλώσεις Υπουργών και στελεχών, με αστείες διαρροές και ψευτοπαληκαρισμούς, και ανακοινώσεις κομματικής έμπνευσης και κατανάλωσης που κανένα πια δεν πείθουν. Σας πήραν όλοι είδηση κυρίες και κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Αλλά ως εδώ.Στο θέμα του Δημόσιου χρέους επιβάλλεται να δοθεί μια ουσιαστική και βιώσιμη λύση» τόνισε.

«Εμείς από τη μεριά μας με βάση το χρέος μας απέναντι στην χώρα, προσπαθούμε με συνεχείς παρεμβάσεις προς τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, να συμβάλουν ώστε να δοθούν λύσεις και να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη εμμονή του κ. Σόιμπλε και των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης» επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Η Κυβέρνηση όμως έχει δείξει ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει ούτε αυτές τις προσπάθειες.Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε, όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η Κυβέρνηση τόσο το καλύτερο.Και να αφήσουν τα παραμύθια περί συνεννόησης και διαλόγου στο και πέντε. Τώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο μην αναζητούν συνενόχους στην αποτυχία τους».

Η ίδια ανέφερε ότι «‘όμως για να είμαι ξεκάθαρη θέλω να επαναλάβω για μια ακόμα φορά πως αντίστοιχα προβλήματα θα αντιμετωπίσει και μια άλλη αυριανή Κυβέρνηση αν δεν εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και δεν έχει ευρεία Κοινοβουλευτική στήριξη. Μόνο μια τέτοια Κυβέρνηση που θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας και θα προχωρήσει στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις μπορεί να διαπραγματευθεί αξιόπιστα με τους εταίρους μας και να φέρει αποτελέσματα στο χρέος και στα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αρνούνται τη συνεννόηση προτιμούν την πόλωση , η θέση η δική μας είναι από την αρχή ξεκάθαρη και σταθερή. Ζητάμε αλλαγή των συσχετισμών και την αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή και στην κοινωνία, ώστε να προωθηθεί η Εθνική συνεννόηση και να υλοποιηθεί μια Εθνική Γραμμή εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια», συμπλήρωσε η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά ανέπτυξε την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία, όπως είπε, περιλαμβάνει:

1. Την διασφάλιση προστασίας της Α΄ κατοικίας για όσους εντάσσονται στο νόμο 3869/2010
2. Την επαναφορά στα 1500 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού και την προστασία των προνοιακών, αναπηρικών επιδομάτων και κάθε μορφής βοηθημάτων ή οικονομικών ενισχύσεων που χορηγούνται σε ευπαθείς ομάδες ή πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, καθώς και των αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους αγρότες, με βάση τους κανονισμούς ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ .
3. Την πρόσθετη στελέχωση των ΚΕΠ για την υποστήριξη των δράσεων κοινωνικής προστασίας.
4. Την ανάκτηση αυτοτέλειας των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και ένταξή τους στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλων των γεωγραφικών περιφερειών της χώρας.
5. Την εξαίρεση του επιδόματος αναπηρίας από το εισοδηματικό όριο που λαμβάνεται υπ’ όψιν για την επιβολή της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης
6. Την υποστήριξη στις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης με εξαίρεση των νοσηλείων από το claw back και το rebate, που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ και
7. Τη μείωση του ΦΠΑ για τα προϊόντα που διαθέτουν προς πώληση τα τμήματα εκπαίδευσης και απασχόλησης ατόμων με νοητική υστέρηση και εν γένει τα εργαστήρια Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των συνανθρώπων μας.

ΠΗΓΗ: enikos.gr