Φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, απέτισαν οι πολιτικοί αρχηγοί(VIDEO)

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο τίμησε τη μνήμη του  Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τελώντας πολιτικό μνημόσυνο για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη Βουλή των Ελλήνων επί 58 χρόνια.

Στην ειδική συνεδρίαση, που έγινε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ήταν παρόντες οι αρχηγοί των κομμάτων, η πολιτική ηγεσία του τόπου, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης ενώ από τα θεωρεία παρακολουθούσαν την εκδήλωση οι συγγενείς του επιτίμου προέδρου της ΝΔ.

Δείτε το ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κρητικού πολιτικού

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές αυτών των κρίσιμων περιόδων. Πρωτοεξελέγη το 1946, υπήρξε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας επί 6 δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός. Παροιμιώδης και κοινά αναγνωρισμένος, είναι τόσο ο ήρεμος χαρακτήρας εν μέσω ακόμα και σκληρών αντιπαραθέσεων, όσο και ο σεβασμός στην κοινοβουλευτική διαδικασία και βέβαια η ρητορική του δεινότητα», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ άφησε έντονο το προσωπικό του στίγμα στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, ήταν τολμηρός πολιτικός που ανέλαβε πλήρως την ευθύνη όλων των πολιτικών του επιλογών, ακόμα και των πιο δύσκολων, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι άξιος που έχει συντροφιά του την αλήθεια και τη γαλανόλευκη σημαία στην τελευταία κατοικία», τόνισε ο γιος του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως στη μακρά του πολιτική πορεία ο πρώην πρωθυπουργός πορεύτηκε με γνώμονα την αλήθεια και τις αρχές του.

Δείτε τις ομιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών