Εθελοντική Αιμοδοσία-Ένταξη Νέων Δοτών Μυελού Οστών ως Παράλληλες Δράσεις στο Συνέδριο της ΔΗΣΥΜ

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιδιώκει να αναδείξει την αξία του εθελοντισμού ως στάση ζωής σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας και να δώσει μήνυμα ευαισθητοποίησης στους πολίτες προκειμένου να αναλάβει ο καθένας από εμάς έναν πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο. Η συμμετοχή μας σε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα συμβάλλει στην αναγκαία αλλαγή νοοτροπίας, στην αφύπνιση της κοινωνικής συνείδησης και στην αναγέννηση των κοινωνικών αξιών.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 30 Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 14:30 έως τις 18:00, παράλληλα με την έναρξη του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με πρωτοβουλία του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων και της Νεολαίας, διοργανώνουμε τις εξής δράσεις:

Α. Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τον Αιμοδοτικό Σύλλογο «Σταγόνες Ζωής»

Β. Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και προσπάθεια αύξησης εθελοντών δοτών μυελού των οστών σε συνεργασία με την τράπεζα εθελοντών «Όραμα Ελπίδας» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

Η εθελοντική προσφορά πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα όλων, καθώς αναδεικνύει σπουδαίες ανθρωπιστικές αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια, ο αλτρουισμός, η ενότητα και συμβάλει στην κοινωνική συνοχή.