Ελεγκτές που δεν ελέγχουν με τις πλάτες της κυβέρνησης

“Μάθαμε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη ότι οι υπάλληλοι που πληρώνονται ως ελεγκτές δεν κάνουν ελέγχους εδώ και 1,5 χρόνο γιατί θέλουν μπόνους ελέγχου! Οι ελεγκτές σταμάτησαν να ελέγχουν αλλά ο μισθός από τα χρήματα των φορολογουμένων, πέφτει κανονικά. Θα μπορούσε τουλάχιστον να μας πει ο υπουργός με τι ακριβώς ασχολούνται;”, σημειώνει το ΠΟΤΑΜΙ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία συνεχίζει ως εξής:

“Το 2015 οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπόσχονταν με τον γνωστό στομφώδη τρόπο τους, ότι θα εισπράξουν 1 δις από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Τώρα μαθαίνουμε ότι για όλο το 2016 επιβλήθηκαν πρόστιμα 178.191 ευρώ!

Το ποσό είναι όχι μόνο ελάχιστο σε σε σχέση με τις υποσχέσεις τους αλλά και κατά 90% μικρότερο από το 2014.

Τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα, οι έλεγχοι σταμάτησαν και το πολυδιαφημισμένο σύστημα παρακολούθησης εισροών –εκροών καυσίμων παραπέμπεται στις καλένδες. Εξαγγέλθηκε το 2012, το έχουν εγκαταστήσει 5.800 πρατηριούχοι δαπανώντας 80 εκατ. ευρώ αλλά η πολιτεία πριν λίγες μέρες μας ενημέρωσε ότι, αν όλα πάνε καλά, θα είναι έτοιμη το τέλος του 2018.

Η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων αποδείχθηκε άλλο ένα πεδίο στο οποίο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανοι.”