Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η Ελλάδα σε αυτόν τον πόλεμο οφείλει να είναι στην πρώτη γραμμή

“Η ημέρα του Περιβάλλοντος συμπίπτει με την απαράδεκτη απόφαση Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την Παγκόσμια Συμφωνία του Παρισιού. Μια απόφαση που δεν μπορεί να αποσύρει τις κοινωνίες από την πιο σπουδαία μάχη της ανθρωπότητας, τη μάχη κατά της απληστίας και σε βάρος του μέλλοντος του πλανήτη και του δικαιώματος της ανθρωπότητας στην ύπαρξη”, αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές Γιάννης Μανιάτης, προσθέτοντας:

“Η Ελλάδα σε αυτόν τον πόλεμο οφείλει να είναι στην πρώτη γραμμή. Δεν πρόκειται μόνο για το χρέος διαγενεακής μας αλληλεγγύης προς τις επόμενες γενιές. Πρόκειται, επιπλέον, για τις συνθήκες επιβίωσης ακόμη κι αυτής της γενιάς που σε όλα τα σημεία του πλανήτη βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες της υπερθέρμανσης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας ότι και η πατρίδα μας κινδυνεύει άμεσα.

Μόνο ως θλιβερή γραφικότητα παρηκμασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας, που δεν μπορεί να εκφράζει την πλειοψηφία των εργαζομένων, μπορώ να θεωρήσω την ανακοίνωση της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, για την Κλιματική Αλλαγή. Η απαράδεκτη απόφαση Τραμπ και η δήθεν παγκόσμια συνωμοσία των Κινέζων, μόνο σε μια Ελλάδα των ψεκασμένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μπορούσε να βρει αναπάντεχους συμμάχους.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος είναι η εθνική ημέρα για το μέλλον της πατρίδας μας.”