Το τσίμπημα Καραμανλή σε Βενιζέλο και η πρώτη τους τηλεοπτική συνάντηση(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείου Eurokinissi “έπιασε” ένα πραγματικά σπάνιο περιστατικό εντός του κοινοβουλίου, κατά τη ψήφιση των μέτρων και των αντιμέτρων του πολυνομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, καταγράφεται η στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, πλησιάζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και του τσιμπάει το μάγουλο. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε αντιληφθεί τις… προθέσεις του Κ. Καραμανλή και έτσι, δείχνει να αιφνιδιάζεται. Μετά την πρώτη έκπληξη πάντως, ανταπάντησε κι εκείνος με χαμόγελα.

Καρέ-καρέ το περιστατικό:

Οι δυο τους είχαν τότε εκλεχθεί βουλευτές με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει στην αρχή των πλάνων, πως και οι δύο φέρουν “ιστορικά επίθετα”. Για την ιστορία, οι εκλογές του ’93 κερδήθηκαν με ευρεία πλειοψηφία (46,88%) από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος επέστρεψε στην εξουσία και σχημάτισε την τρίτη και τελευταία κυβέρνησή του.

Τη χρονιά εκείνη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής, ενώ ο Κ. Καραμανλής, για δεύτερη. Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η πρώτη τηλεοπτική τους “συνάντηση” σε κοινή συζήτηση.

Σημειώνεται ότι την περίοδο 1993-95, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και στη συνέχεια Υπουργός  Τύπου και Μ.Μ.Ε. – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.