Το ΠΟΤΑΜΙ σε προεκλογική εκστρατεία για τον Μακρόν

«Οι πατριώτες της Ευρώπης ψηφίζουν Μακρόν. Οι εθνικιστές ψηφίζουν Λεπέν», είναι το κεντρικό σύνθημα της διαδικτυακής καμπάνιας που διεξάγουν οι εθελοντές του Ποταμιού στο πλευρό του κεντρώου υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

«Ρήξη μέχρι τέλους με το σύστημα – Εμπρός με το νέο» αναφέρουν σε μια άλλη διαδικτυακή αφίσα η οποία ήδη έχει αποσταλεί σε εκατοντάδες Έλληνες που ζουν στο Παρίσι αλλά και Γάλλους που ζουν στην χώρα μας. Η καμπάνια διεξάγεται στα γαλλικά και στα ελληνικά και το επιτελείο του Εμανουέλ Μακρόν είχε ενημερωθεί για την προετοιμασία της αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Η τελική επιλογή των συνθημάτων αλλά και των γραφικών έγινε από στελέχη του Ποταμιού τα οποία προσπάθησαν να δώσουν ευρωπαϊκή και ελληνική τελικά διάσταση στα γαλλικά συνθήματα.

«Η νίκη σου θα είναι και δική μας νίκη» αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης στην επιστολή που απέστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Εμμανουέλ Μακρόν. «Νίκη για την Ευρώπη των λαών μακριά από τους εθνικιστές και τους λαϊκιστές», σημειώνει ο επικεφαλής τους Κινήματος προσθέτοντας: «Να ξέρεις ότι στην Ελλάδα έχεις πολλούς φίλους».