Θεοδωράκης: «Οι Έλληνες μπορούν να περάσουν στην αντεπίθεση»

 

«Οι Έλληνες μπορούν να περάσουν στην αντεπίθεση. Μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος αρκεί να έχουμε μια στιβαρή ηγεσία, μια ηγεσία ανθρώπων που πιστεύουν στη λογική, στην προοδευτική πολιτική, στις ευρωπαϊκές αξίες και στη δύναμη της Ελλάδας. Δυστυχώς, αυτά τα προσόντα δεν τα διαθέτουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Τα παραπάνω ανέφερε σε δήλωση του σήμερα από το Ηράκλειο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, όπου παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα του κόμματος του για τον ιατρικό τουρισμό.

Ο κ. Θεοδωράκης στη δήλωσή του ακόμη επισήμανε: «Θα πρέπει να είμαστε λοιπόν συνεχώς έτοιμοι και σε επαγρύπνηση, να κάνουμε σωστές προτάσεις, να διορθώνουμε ό,τι μπορούμε για τη μεγάλη μας κοινή υπόθεση, που είναι η ανάπτυξη και η δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Ακόμη είπε ότι τα μέτρα που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχώς φέρνουν και ψηφίζουν στη Βουλή δεν θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο. «Από το αδιέξοδο θα βγούμε αν υπάρχει μια συνετή κίνηση προς τα μπρος, χωρίς να κοιτάμε προς το παρελθόν και χωρίς να μένουμε στάσιμοι στο παρόν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι σημαντικό θέμα το χρέος και θα πρέπει η Ελλάδα να είναι έτοιμη για τη μεγάλη στιγμή της διαπραγμάτευσης» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε:

«Τα χρέη απασχολούν πολλές χώρες της Ευρωζώνης, ακόμη και χώρες του πυρήνα της Ευρώπης. Πρέπει, λοιπόν, κάποια στιγμή να λυθεί το πρόβλημα με το χρέος. Όμως, δεν είναι αυτό το μείζον θέμα σήμερα. Το μείζον θέμα σήμερα είναι η καθημερινότητα του Έλληνα: η μεγάλη ανεργία, η μαύρη εργασία, η υποαπασχόληση, τα νοικοκυριά που έχουν χάσει το 30%-40% του πλούτου τους». Εκεί, συνέχισε, «θα πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας. Θα πρέπει να αναπτύξουμε τη χώρα, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και βεβαίως θα αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα του χρέους. Αλλά έτσι, όχι απλώς ως επαίτες».

Ακόμη ο κ. Θεοδωράκης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο τουρισμός στην οικονομία της χώρα, είπε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει μια χώρα που παράγει φτηνό τουριστικό προϊόν. Θέλουμε να παίρνουμε τα μέγιστα από τον τουρισμό. Η πατρίδα μας το αξίζει. Αλλά αυτό δεν γίνεται απλώς με υπουργικές αποφάσεις».

Τέλος, συμπλήρωσε πως θα πρέπει όλα τα πράγματα που συνδέονται με τον τουρισμό και να έχουν και να παρέχουν μια τέτοια ποιότητα που να υποχρεώνουν τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας να πληρώνουν αυτή τη μεγαλύτερη αξία. «Και έτσι οι Έλληνες θα έχουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Αν προσφέρεις φθηνά προϊόντα προσελκύεις φθηνό τουρισμό, οπότε και τα μεροκάματα είναι τα μικρότερα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.