Θεοχάρης: Η κυβέρνηση αντιγράφει κάθε λάθος του προηγούμενου πολιτικού συστήματος

«Με την ψήφο αυτή πουλάτε τον χαρακτήρα και την ψυχή σας στο πολιτικό σύστημα που μας έφερε εδώ, αντιγράφοντας κάθε λάθος του. Μαζί με τον χαρακτήρα σας πουλήσατε και το μέλλον των νέων μας, πουλήσατε τα όνειρά τους. Και τώρα στους νέους μας, τους έμεινε μόνο ένα όνειρο. Να φύγουν, όσο μπορούν συντομότερα, από τη χώρα. Αυτή είναι η πραγματική πτώχευση της χώρας μας».

Αυτό επισήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχέδιου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Χάρης Θεοχάρης απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης για τη χρησιμότητα των μέτρων, τονίζοντας ότι «ξέρει μόνο το ρουσφετολογικό μοντέλο», ενώ υποστήριξε ότι «τα μέτρα κατέληξαν να είναι αναγκαία γιατί δεν υλοποιεί αναπτυξιακές δράσεις».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, υπογράμμισε ότι «το μόνο που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση είναι το ελάχιστο δυνατόν και μάλιστα με υπερπλεονάσματα, ώστε να χαίρεται ο κ. Σόιμπλε πως δεν θα χαρίσει τίποτε».

Ταυτόχρονα, ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτήρισε «κοροϊδία τα αντίμετρα», υποστηρίζοντας ότι «η ρήτρα αξιοποίησης των υπερπλεονασμάτων υπήρχε και αντίμετρα πήρε η κυβέρνηση, ήδη, τον περασμένο Δεκέμβριο με το χαρτζιλίκι που έδωσε στους συνταξιούχους».

«Για να τελειώσουν τα μνημόνια, η χώρα πρέπει να αποκτήσει παραγωγικό μοντέλο. Αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξέρει μόνο το ρουσφετολογικό μοντέλο και το βόλεμα των φίλων της», σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης.