Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: 30/6 έως 2/7

Στις 30/6 έως 2/7 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα γίνει το Προγραμματικό και Πολιτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής, το μεσημερί στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Συνέδριο θα εγκρίνει και τις αρχές λειτουργίας της Συμπαράταξης, θα δώσει το στίγμα των νέων επιλογών για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, τις κατευθύνσεις για την έξοδο από την κρίση και θα συζητήσει το Πρόγραμμα “Ελλάδα” με τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην βιώσιμη ανάπτυξη και σε νέες θέσεις εργασίας.

Το Συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλα τα κόμματα, τους φορείς και τα στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου κι όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση μετά το τέλος της συνεδρίασης «είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τις απόψεις τους, να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις μας».

Επίσης το Συνέδριο θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για το νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, ως ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας προτείοντας συγκεκριμένο οδικό χάρτη μετάβασης στον ενιαίο φορέα. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση την Κυριακή 14 Μαΐου για να καθορίσει τα ζητήματα διεξαγωγής του Συνεδρίου. Ως γνωστόν οι Σύνεδροι θα είναι κατά 50% θεσμικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και φορέων της ΔΗΣΥ και κατά 50% αιρετοί από τους πολίτες στα Μαζικά Κινήματα, στις Επαγγελματικές Οργανώσεις, στην Αυτοδιοίκηση.

Ακόμη αποφασίστηκε να συγκροτηθούν ομάδες δουλειάς για το πρόγραμμα “Ελλάδα”, τη προγραμματική πρόταση ανασυγκρότησης της χώρας από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, το προσφυγικό, την εισήγηση για την φυσιογνωμία, την στρατηγική, τις κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καθώς και την εισήγηση για τις αρχές οργανωτικής λειτουργίας της Συμπαράταξης,την οργανωτική διεξαγωγή του προσυνεδριακού διαλόγου και του Συνεδρίου.

Την οικονομική εξόρμηση, την επικοινωνία και την διαδικτυακή διεξαγωγή του διαλόγου, το νέο σύμβολο της ΔΗΣΥ,τις πολιτικές μας για την νέα γενιά. Μέχρι την έναρξη του Συνεδρίου θα διεξαχθούν Περιφερειακές Ημερίδες και Θεματικές εκδηλώσεις για Παιδεία, Αγροτικά κ.ά. Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί τα μέλη των κομμάτων και κινήσεων της ΔΗΣΥ, αλλά και όλους τους προοδευτικούς πολίτες να στρατευθούν για την επιτυχία του Συνεδρίου, για να πρωταγωνιστήσει η προοδευτική παράταξη και πάλι στις εξελίξεις.