Στο Eurogroup στις 22 Μαΐου αναμένει λύση για την Ελλάδα ο Σόιμπλε

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο Eurogroup της 22ας Μαΐου για τις μεταρρυθμίσεις και το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μιλώντας από το Μπάρι μετά τις συναντήσεις των G7, είπε: “Τώρα είμαι περισσότερο πεπεισμένος ότι τα μέλη της ευρωζώνης θα βρουν μια λύση στην διαμάχη για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος, στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup”.

Το ζήτημα του χρέους και η επιμονή του ΔΝΤ να βρεθεί λύση πριν αποφασιστεί η συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, κυριάρχησε στο λεγόμενο Washington Group που διεξήχθη στο επριθώριο της υπουργικής συνόδου.

Τι έγινε στο Washington Group

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η Handelsblatt, η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ περιέγραφε τις δυσκολίες συναντίληψης ανάμεσα στο γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών και το ΔΝΤ, που έγινε σαφής από την επανάληψη της γνωστής θέσης Λαγκάρντ πως συνεχίζει να θεωρεί απαραίτητη την ελάφρυνση του χρέους.

Και ο αρθρογράφος τόνιζε: «Από το λεγόμενο Washington Group αναφέρθηκε ότι γίνονται διεργασίες για κάποιο συμβιβασμό, κανείς όμως δεν περιμένει κάποια επιτυχία, όπως αναφέρει πηγή που γνωρίζει τα ενδότερα. Ίσως την ερχόμενη εβδομάδα γίνουν κι άλλες συναντήσεις.

Αλλά και οι ιταλοί οικοδεσπότες δεν θέλουν να επισκιάσει η ελληνική κρίση τη συνάντηση της ομάδας G 7. Έχουν άλλη ατζέντα που είναι τα κλασσικά θέματα μιας τέτοιας συνάντησης όπως η παγκόσμια οικονομία το παγκόσμιο δημοσιονομικό σύστημα και η διεθνής φορολογική πολιτική».