Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό από την Φ. Γεννηματά

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή «Οι αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ .

Σχετικά με την αναμονή του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισήμανε πως «ο πρωθυπουργός έκανε μια στροφή 180 μοιρών, ανεξαρτήτως εάν προσπαθεί τώρα η κυβέρνηση συνολικά να τα μαζέψει. Επί της ουσίας, Σόιμπλε και Τσίπρας μας έχουν κλείσει σε μια κατσαρόλα να βράζουμε για… όσο υπάρχει ακόμη νερό».

«Ήταν μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα να αποδομήσει τις συνέπειες της απόφασης του Eurogroup του 2012. Πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για απομείωση του χρέους, εφόσον η χώρα πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα με τις θυσίες του ελληνικού λαού» επισήμανε η κα.Γεννηματά.

Επίσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν δίστασε να εκφράσει τους φόβους της για το μέλλον εάν δεν υπάρξει άμεσα μια ριζική πολιτική αλλαγή: «Πολύ φοβάμαι πως θα δεσμευτεί η χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060. Θα έχουμε επιτροπεία και λιτότητα διαρκείας  μέχρι και τα εγγόνια μας. Ενδεχομένως και 5ο μνημόνιο».

«Τα αντίμετρα είναι το νέο μεγάλο παραμύθι της κυβέρνησης. Θα εφαρμοστούν εάν, όταν και εφόσον ξεπεραστούν οι στόχοι/πλεονάσματα. Τότε θα έρθει ο κύριος Τόμσεν, που θα αντικαθιστά πλέον τον υπουργό Οικονομικών, να μας πει εάν επιτρέπεται να εφαρμοστούν. Δεν είναι λύση τα αντίμετρα, δεσμεύουν τους Έλληνες πολίτες» τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο.

Σχετικά με την πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για σύμπραξη όλων των κομμάτων, η κα. Γεννηματά δήλωσε: «Αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Από το 2015, όταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις έδωσαν στήριξη στη χώρα, ο κ. Τσίπρας κάνει χειρισμούς μόνος του. Τώρα θα μας καλέσει ο κ. Τσίπρας που τα χει κάνει μαντάρα; Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η συνεννόηση θα είχε νόημα στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας. Επέλεξε, όμως, να τα τινάξει όλα στον αέρα. Γύρισε την πλάτη στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που κάναμε το 2015».

Όσων αφορά την ψήφιση των νέων μέτρων του πολυνομοσχεδίου που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη βουλή, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε: «Έβλεπα ανθρώπους να χασκογελούν θρασύτατα, δίχως να συνειδητοποιούν το κόστος των μέτρων που ψηφίζουν για τον ελληνικό λαό».

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποκάλυψε για πρώτη φορά ένα ακόμη ψέμα του πρωθυπουργού: «Αμέσως μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως με πήρε τηλέφωνο να μπω στην κυβέρνηση και αρνήθηκα. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Ουδέποτε μου τηλεφώνησε για να μπω στην κυβέρνηση και ουδέποτε υπήρξε κουβέντα για συνεργασία των δυο μας».

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για το μεγάλο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον ερχόμενο μήνα: «Το συνέδριο είναι ένα σοβαρό ποιοτικό άλμα μέσα από το οποίο θα δώσουμε καθαρά το πολιτικό μας στίγμα. Είμαστε προοδευτικοί, δημοκράτες, φιλοευρωπαϊστές στην πράξη και όχι στα λόγια. Το κάλεσμα του συνεδρίου είναι ανοιχτό σε όσους αναπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί. Όσοι έφυγαν από το χώρο και βρήκαν στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω σε μας. Η πόρτα θα είναι κλειστοί μόνο για αυτούς. Τέλος, εάν το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει ως ΠΑΣΟΚ ή όχι, θα το αποφασίσει το ίδιο το κόμμα».

ΠΗΓΗ