Παραίτηση Τόσκα ζητά και το Ποτάμι(VIDEO)

«Όταν εμείς από το 2010 μιλούσαμε για εθνική συνεννόηση ώστε να βγει η χώρα απ΄ το αδιέξοδο, κάποιοι άλλοι μας δείχνανε και λέγανε «αυτοί στο Γουδί». Και τώρα αυτοί οι άλλοι ζητάνε συναίνεση!», είπε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καλεσμένος των Γ. Ντσούνου και Χρ. Κούτρα, στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ.

Σε ερώτηση δε των δημοσιογράφων γιατί κατηγορεί ως ηθικούς αυτουργούς πρόσωπα της κυβέρνησης όπως τους κκ Τσίπρα, Καμένο και Παππά, ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ απάντησε χαρακτηριστικά:

«Ξέρετε τι σημαίνει ηθική αυτουργία; Μάλιστα, κάποιος φίλος μου με διόρθωσε και μου είπε πως είναι «ανήθικοι αυτουργοί». Γιατί το “ηθικοί αυτουργοί” προϋποθέτει και κάποιο ήθος! Θέλετε να σας θυμίσω τι έλεγε ο κύριος Τσίπρας, ο κύριος Παππάς και ο κύριος Καμένος για τον Παπαδήμο; «Στα τέσσερα», «πουλημένα τομάρια», «εκπρόσωποι των δανειστών»,«στο Γουδί, στις κρεμάλες», τα θυμάστε αυτά; Θυμάστε που ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε “αυτοί δεν είναι Έλληνες, δεν είναι πατριώτες;” Όταν τα ακούει αυτά ένας παράφρων, ένας βλαμμένος κουκουλοφόρος, μαχαιροβγάλτης του κοινού ποινικού δικαίου που παριστάνει τον επαναστάτη, θα πάει και θα του φυτέψει μια σφαίρα. Μπορεί να μην είπανε πήγαινε καθάρισέ τον. Αλλά όταν εγώ εκατό φορές σε δείχνω και λέω πως είσαι ένα πουλημένο τομάρι, θα βρεθεί ένας εθελοντής να σου την ανάψει! Ξέρετε πόσοι άνθρωποι σήμερα λένε καλά του κάνανε του Παπαδήμου;

Ξέρετε πόσοι επώνυμοι βγήκαν και είπανε μακάρι να σκάσει ένας φάκελος στα χέρια του Στουρνάρα; Αναφέρω, λοιπόν τους συγκεκριμένους επειδή είναι σε κομβικά σημεία: ο ένας είναι Πρωθυπουργός, ο άλλος είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο τρίτος, ο κύριος Παππάς, είναι πρώην Υπουργός Προπαγάνδας, όπως ονομαζόταν αυτό το Υπουργείο σε άλλα καθεστώτα και σε άλλες «πολιτείες». Αυτοί, λοιπόν, οι άνθρωποι και πολλοί άλλοι γύρω, εξακολουθούν ακόμα να λένε: «είναι αυτονόητο πως καταδικάζουμε την επίθεση!». Όταν βάζεις, λοιπόν, τη λέξη «αυτονόητο», σημαίνει ότι σύρεσαι από την έννοια του αυτονόητου. Δεν το καταδικάζεις και πολύ ενθουσιωδώς. Απλώς, επειδή κάποιοι το θεωρούν αυτονόητο».

Αναφερόμενος στο έλλειμμα ασφάλειας, στην γενικευμένη ανομία που επικρατεί και στις εξ αντικειμένου ευθύνες του αρμόδιου Υπουργού, ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κύριος Τόσκας, που ήταν θυρωρός κάποιου προηγούμενου υπουργού του ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και πολύ καιρό. Ήρθε, από τα θυρωρεία του ΠΑΣΟΚ και τώρα είναι σε μια πολύ νευραλγική θέση για την δημοκρατία, στην οποία θέση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα η δραστηριότητά του, δηλαδή υπάρχει μηδενική δραστηριότητα. Η Αθήνα είναι ένα αλώνι όπου ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει! Όλοι οι τοίχοι είναι γραμμένοι, μουτζουρωμένοι, ο καθένας ό,τι θέλει σπάει ή καίει! Καταστρέφεται ένα τρόλεϊ τη βδομάδα! Ό,τι θέλουμε κάνουμε. Κι ο κύριος Τόσκας βγαίνει και λέει «ε, καλά, εντάξει, συμβαίνουν αυτά…”».