Παπαπαναγιώτου: «Η πρώτη ‘’συμφωνία Βάρκιζας’’ υπεγράφη το 1945… η τελειωτική το 2017 με το 4ο»(ΦΩΤΟ)

Άκρως «καυστικός» ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου με αφορμή τη ψήφιση του λεγόμενου «4ου Μνημονίου» στη Βουλή, θυμήθηκε τη «Συμφωνία της Βάρκιζας» για να πει πως η Αριστερά τελείωσε εν έτει 2017.

«Η-πρώτη-«συμφωνία της Βάρκιζας» υπεγράφη το 1945. Η «δεύτερη» το 2015. Και η «τρίτη και τελειωτική» που «αφοπλίζει» την «αριστερά» το 2017 με το 4ο!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπ. Παπαπαναγιώτου.

Λίγο νωρίτερα μάλιστα είχε αναφερθεί στους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψήφισαν σαν «μπετόν αρμέ» το νέο Μνημόνιο, επισημαίνοντας: «Στο 1ο μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ διέγραψε 26 βουλευτές. Στο 2ο η ΝΔ, διέγραψε 25,στο 4ο ο ΣΥΡΙΖΑ, κανέναν!! Προσωπικότητες!!! Καλαμποκοτρεφόμενες…».

Σημειώνεται, πως η Συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1945 από την τότε κυβέρνηση Πλαστήρα και αντιπροσώπους του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) μετά την ανακωχή των Δεκεμβριανών στις 11 Ιανουαρίου 1945 ανάμεσα στις βρετανικές και κυβερνητικές δυνάμεις και τον ΕΛΑΣ, βάσει της οποίας οι δυνάμεις του υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.