Οργή Γεννηματά στην ομιλία της στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο(VIDEO)

Σφοδρή επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, εξαπέλυσε η πρόεδρος της δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πλέον είναι τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε η κοινοβουλευτική τάξη αναγκάστηκε να μιλήσει μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρωθυπουργό.

Η κυρία Γεννηματά μιλήσει για «κακοστημένη παράσταση του δικομματισμού που δεν κόβει εισιτήρια ούτε στο διάλειμμα» όπως είπε, καθώς «οι πολίτες πια δεν την παρακολουθούν».

Μάλιστα επιτέθηκε προσωπικά στον Νίκο Βούτση λέγοντας ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό που έγινε το οποίο χαρακτήρισε πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά. «Λυπούμαι πολύ, πρέπει να καταλάβετε ότι η Βουλή δεν είναι το σπίτι σας» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο έντονος διάλογος με Βούτση

Η επίθεση της κυρίας Γεννηματά στον πρόεδρο της Βουλής και δεν έμεινε αναπάντητο από τον κύριο Βούτση και ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ τους.

  • Βούτσης :Δεν υπάρχουν σενάρια συνωμοσίας και στησίματα παράστασης.Για να μη θυμηθούμε επί πολλά χρόνια τι γινόταν μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  • Γεννηματά: Ποτέ δεν έγιναν αυτά τα πράγματα στο κοινοβούλιο, ότι αναγκάζεστε να απολογηθείτε τώρα δεν σας απαλλάσσει από αυτά που κάνατε.
  • Βούτσης: Την άλλη φορά που θα γίνονται συνεννόησης με τα γραφεία σας να υπάρχει συνέπεια και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο.
  • Γεννηματά: Υπήρξε απόλυτη συνέπεια.

Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέστησε σαφές ότι οι βουλευτές της δεν θα ψηφίσουν ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου» και για «εκχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους που είναι η σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη σύγχρονη ιστορία μας». «Είναι μια συμφωνία ντροπής. Είναι πρόκληση να μας ζητούν να ψηφίσουμε τα δήθεν αντίμετρα. Όχι σε όλα τα μέτρα και τα αντίμετρα που φέρνετε σήμερα. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης δεν ήταν τυχαία. Έδωσε τη δυνατότητα να μπουν μέτρα που δεν ήταν στη συζήτηση το φθινόπωρο. “Τα έδωσε όλα” συνειδητά στους δανειστές. Από το “go back κυρία Μέρκελ” στο “welcome home κυρία Μέρκελ”. Σε λίγο θα τους δώσετε και τα κλειδιά»,ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχετικά με το χρέος και τις συζητήσεις που γίνονται, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε την απόφαση του Eurogroup του 2012 για το χρέος, πριμοδότησε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες με 6 δισ. ευρώ (κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα), πήρε αόριστες υποσχέσεις το 2016 και τώρα λέει στους δανειστές “δώστε ό,τι προαιρείστε” για να σώσουμε τα προσχήματα». Τέρμα η πλάκα. Δεν δικαιούστε, δεν σας παίρνει να φέρετε τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 12», ανέφερε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον κατηγόρησε ότι «οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία το καλοκαίρι του 2015», με δεύτερη πράξη του «την εκχώρηση του δημοσίου πλούτου για 99 χρόνια και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με 9 δισ. μέτρα».

«Μιλάμε για 4ο μνημόνιο γιατί έχει δεσμεύσεις έως το 2021. Αλυσοδέσατε τη χώρα, επιβάλετε την επιτροπεία του ΔΝΤ χωρίς χρηματοδότηση. Ποτέ δεν διαπραγματευθήκατε σοβαρά, περιοριστήκατε σε επικοινωνιακές κορώνες» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε: «Τέρμα η πλάκα, τα δίνετε όλα για να κρατήσετε την καρέκλα. Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πήγαμε στην άνευ όρων παράδοση, από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” φθάσαμε “στο κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη”. Λέγατε “δεν πρόκειται να συμφωνήσω ούτε σε ένα ευρώ νέα μέτρα”…».

Επίσης, άσκησε έντονη κριτική για «σκανδαλολογία της κυβέρνησης για αντιπερισπασμό, με κατασυκοφάντηση των πολιτικών της αντιπάλων, ιδιαίτερα της δικής μας παράταξης. Χτίζει μεθοδικά τη δική του διαπλοκή. Η παράταξή μας ούτε εκφοβίζεται ούτε εκβιάζεται. Διαφάνεια γι’ όλους, διαφάνεια παντού. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε. Ο πρωθυπουργός έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα του. Αφού απέτυχε με τον Καλογρίτσα να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ channel, συνεχίζει τώρα με άλλον επιχειρηματία στον οποίο χαρίζει δεκάδες εκατ. ευρώ, την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης. Ως εδώ. Η καταδίκη του ελληνικού λαού θα πέσει πολύ βαριά στις πλάτες σας. Και αν νομίζετε ότι ο λαός θα σας στηρίξει, ιδού η Ρόδος, παραιτηθείτε. Αλλά δεν τολμάτε», σημείωσε.

Τέλος, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προσπαθεί επικοινωνιακά να παίξει ακόμα και με τη λέξη “αλλαγή” – τη λέξη σύμβολο που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, για να εκφράσει τις μεγάλες τομές που έγιναν στην χώρα, στην κοινωνία.

Πηγή: iefimerida.gr