“Οι καιροί είναι πονηροί και τα λάθη κοστίζουν”

Η υπόθεση του Ελληνικού και η τελική αναδίπλωση της Υπουργού Πολιτισμού, προκάλεσε νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησηης και αντιπολίτευσης, με την υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, να εκδίδει την ακόλουθη καυστική ανακοίνωση:

“Πάνω που η Κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να μας ποτίσει το πικρό ποτήρι άλλης μιας “περήφανης, μακρόσυρτης βαριάς κι ασήκωτης αξιολόγησης”, έσκασε το πρωί η είδηση ότι η κυρία Κονιόρδου ανακάλυψε άλλα τρία νεώτερα μνημεία στο Ελληνικό – αυτή την μεγάλη επένδυση που προχωρά με γοργούς ρυθμούς!!!

Στο παρά ένα η Υπουργός ανακάλυψε ότι το κέλυφος του κτηρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, ο παλαιός Πύργος Ελέγχου και ο πυρήνας του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων μπορεί και να είναι διατηρητέα μπετά (!) και ζήτησε την αναπομπή της Απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Το άκουσαν στο Μαξίμου και στο και πέντε το μάζεψαν πίσω «ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του σχετικού φακέλου».

Τέλος καλό, όλα καλά. Αλλά την επόμενη φορά κα Υπουργέ που θα βρείτε κανένα καινούργιο μνημείο νεωτέρων χρόνων, μην βιαστείτε να εκτεθείτε, καλού – κακού ρωτήστε πρώτα. Οι καιροί είναι πονηροί και τα λάθη κοστίζουν.”