“Όχι στα αντίμετρα εμπαιγμού”, υποστηρίζει ο Λυκούδης

«Μνημόνιο, επαχθέστερο όλων» χαρακτηρίζει τη νέα συμφωνία ο Σπύρος Λυκούδης σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα του Ρ/Σ Αθήνα 9.84, λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της κρίσιμης συζήτησης στη Βουλή.

O ίδιος ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει κανένα νόημα η ψήφιση των λεγόμενων αντίμετρων, με οποιαδήποτε φιλολαϊκό μανδύα και τα παρουσιάσουν. «Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό των πολιτών, διότι σχετίζονται με την τεράστια αφαίμαξη μέσω της υπερφορολόγησης, των εισφορών και των άλλων επαχθών μέτρων που έχουν γονατίσει τους πολίτες» δηλώνει και χαρακτηρίζει τα αντίμετρα «ηρεμιστικό για εσωκομματική κατανάλωση αφού προσπαθούν να αποκρύψουν και να συγκαλύψουν το δικό τους, επαχθέστερο όλων, μνημόνιο»

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού εκτιμά ότι όσο η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή παραμένει συμπαγής το αίτημα για εκλογές μπορεί να έχει μεν πολιτική σημασία, αλλά δεν έχει πρακτική και συνεχώς επαναλαμβανόμενο άνευ αποτελέσματος χάνει το νόημα του.

Πάντως τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας «ιδιαίτερα αν στην περίπτωση νέων εκλογών προκύψει πολιτική παράλυση και ακυβερνησία», αλλά και υπέρ της δημιουργίας ενός νέου και ενιαίου Πολιτικού Φορέα της Κεντροαριστεράς με τη συμμετοχή όλων.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς εκφράζει την βεβαιότητα ότι «μόνος του κανείς δεν μπορεί»

«Ούτε το ΠΑΣΟΚ ή το ΔΗΣΥ. Θα φυτοζωούν» εκτιμά και επαναλαμβάνει«επομένως το αίτημα όλοι μαζί γίνεται εκ των πραγμάτων ακόμα πιο επιτακτικό. Μολονότι δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι είμαι αισιόδοξος θα επιμένω».