Νότα αισιοδοξίας και ορθολογισμού από την εκδήλωση του Ποταμιού(ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση του Ποταμιού Αχαϊας στο “Πολύεδρομε θέμα «“Οι survivors της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης”. Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

Παναγιώτης Καρκατσούλης – Πρόεδρος του Π2 Ινστιτούτου του Ποταμιού, πρώην βουλευτής

Μαρίνος Σκανδάμης – Δικηγόρος, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης

Γιώργος Μαυραγάνης – Δικηγόρος, πρώην υφυπουργός Οικονομικών

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Γνώμη», Μαρία Ορφανού.

Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ δόθηκε αρκετός χρόνος στο να γίνουν παρεμβάσεις, αλλά και να απαντηθούν καίρια ερωτήματα που αφορούν το χώρο της δημόσιας διοίκησης και το μέλλον της.

Μεταξύ των πολιτών που παραβρέθηκαν στη συζήτηση ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δριβήλας, ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Τσούκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γκοτσόπουλος κ.α.

«Ως Ποτάμι Αχαϊας ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, τους ομιλητές που από την πρώτη στιγμή αποδέχτηκαν την πρότασή μας, το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο για την άψογη φιλοξενία και τη δημοσιογράφο Μαρία Ορφανού που έβαλε τη σφραγίδα της στην επιτυχή έκβαση της συζήτησης».

Μια απρόβλεπτη σύγχυση και ένα μήνυμα

Λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης, η τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, δημιούργησε σύγχυση, ενώ τόσο οι ομιλητές, όσο και οι παρευρισκόμενοι πολίτες θεώρησαν πως αυτή η πολιτική δίχως στεγανά και λαϊκισμό συζήτηση, ήταν το καλύτερο μήνυμα που μπορούσε να σταλθεί από την Πάτρα εναντίον της τρομοκρατίας. Το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή εκδήλωσε τον αποτροπιασμό του για το γεγονός, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ενωθούν εναντίον της βίας.

Το Ποτάμι μπορεί…

Η «υπερκομματική» εκδήλωση του Ποταμιού, με συνομιλητές από διαφορετικούς χώρους πολιτικούς αποδεικνύει ότι ένα νέο μοντέλο πολιτικού διαλόγου μπορεί να σταθεί ικανό στο να δώσει τις απαραίτητες και αναγκαίες λύσεις που χρειάζεται η χώρα‧ μακριά από το λαϊκισμό και τις κομματικές παθογένειες των προηγούμενων χρόνων.