Μην γελοιοποιείτε άλλο το Ελληνικό κράτος

“Δεν πρόλαβε «να κρυώσει» η δήλωση του Πρωθυπουργού περί επιλεκτικής εφαρμογής όσων συμφωνεί και υπογράφει η κυβέρνησή του, για να πάρει την σκυτάλη η κ. Κονιόρδου” σχολιάζει αιχμηρά το γραφείο τύπου του Κινήαμτος, σχετικά με τις τραγελαφικές καταστάσεις γύρω από την επένδυση του Ελληνικού!

“Η Υπουργός Πολιτισμού, αναιρεί προηγούμενη απόφασή της και επαναφέρει τα «ερωτήματα» του κ. Μπαλτά περί διατηρητέων κτηρίων εντός του πρώην αεροδρομίου, παρά τη σχετική απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ.

Αν η κυβέρνηση είχε την οποιαδήποτε ένσταση για το Ελληνικό, μπορούσε να την έχει επιλύσει στον ενάμιση χρόνο από την εκλογή της, μέχρι την υπογραφή μεταξύ ανάδοχου και ΤΑΙΠΕΔ τον Ιούνιο του 2016.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, είναι να γελοιοποιεί το Ελληνικό κράτος, χρησιμοποιώντας το για να ναρκοθετεί και να αιφνιδιάζει διαρκώς κάθε επενδυτή – μικρό ή μεγάλο – με νέες απαιτήσεις.

Αν το Ελληνικό είχε διατηρητέα κτήρια, όφειλε να είναι γνωστό πριν τον αρχικό διαγωνισμό, αντί να ανακύπτει όποτε το επιτάσσει η εκάστοτε κυβερνητική, πελατειακή ή προσωπική μικροπολιτική σκοπιμότητα.”