Η πρόταση Χριστοδουλάκη για τις συντάξεις και την απαγόρευση….που θα συζητηθεί

Ριζικά μέτρα για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος ζήτησε το Σάββατο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Όπως ανέφερε δε, ο κ. Χριστοδουλάκης θα πρέπει να απαγορευτεί η χορήγηση σύνταξης κάτω των 60 ετών. «Να κατοχυρώνει τη σύνταξη, αλλά ο δικαιούχος θα παίρνει τη σύνταξη όταν συμπληρώσει το 60ο έτος» εξήγησε.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ζήτησε ακόμα να θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες στο συνταξιοδοτικό, χωρίς τις προσωπικές διαφορές (παλαιού – νέου συνταξιούχου), έτσι ώστε ό,τι εξοικονομηθεί, να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει τις πενιχρές συντάξεις τις οποίες παίρνουν όσοι έχουν δουλέψει όλα τα χρόνια της ζωής τους και έχουν πληρώσει όλα τους τα ένσημα.

«Αντί αυτού, βλέπουμε ένα κύμα εισφορών που έχει παραλύσει την οικονομία και διώχνει τους νέους στο εξωτερικό… Η Ελλάδα έχει σήμερα στις ασφαλιστικές εισφορές 4% πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης, όμως τα έσοδα των εισφορών είναι 4 μονάδες κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι η έλλειψη επενδύσεων. «Και βλέπω, όταν πάει να γίνει μια μεγάλη επένδυση, να πέφτουν όλοι, να χιμάνε κυριολεκτικά για να την εμποδίσουν, κάνουν πρώτα κακό στους νέους που είναι άνεργοι σήμερα. Και θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμη αν συνεχιστεί αυτή η τακτική» προειδοποίησε.