Χαστούκι της ΕΕΤΤ στον Παππά και στη κυβέρνηση! 6 έως 18 οι τηλεοπτικές άδειες

Την έκθεση του Ινστιτούτου Φλωρεντίας που έκανε λόγο για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες κατέρριψε στη Βουλή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Τσαμάκης έκανε λόγο για δυνατότητα 6 καναλιών μετά το «Μέρισμα 2» από 8 έως 10 με το υφιστάμενο φάσμα, ενώ ο αντιπρόεδρος, Νίκος Παπαουλάκης, μίλησε για δυνατότητες παράλληλης λειτουργίας 9 έως και 18 ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας ανάλογα με την τεχνολογία που θα αποφασιστεί να χρησιμοποιηθεί.

«Με το υπάρχον πλαίσιο θα μπορούσαν να υπάρχουν 8 έως 10 κανάλια. Το ψηφιακό Μέρισμα 2 όμως θα μειώσει το εύρος των συχνοτήτων και θα οδηγήσει σε υποχρεωτική μείωση και του αριθμού των καναλιών με τις εν λόγω προδιαγραφές. Φαίνεται ότι τότε θα μπορούμε να πάμε με ασφάλεια σε 6 διαύλους αλλά αυτό θα το ξέρει με σιγουριά το ΕΣΡ το 2018. Οπότε περιμένουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάκης.

«Εκτίμησή μου είναι ότι μπορούν να χωρέσουν 9 έως 18 προγράμματα ανάλογα τι σχήμα θα χρησιμοποιηθεί Τα, Τ2 ή υβριδικό. Μετά το “Μέρισμα 2” θα έχει 3 πολυπλέκτες από 6 σήμερα. Αν χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία “Τ” που υπάρχει και τώρα μπορούν να χωρέσουν 9 προγράμματα. Αν πάμε σε “Τ2” μπορούν να χωρέσουν 18 κανάλια. Κι αν πάμε σε τεχνολογία υβριδική θα μπορούν να χωρέσουν έως και 12 προγράμματα. Άρα υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορούν να τρέξουν», είπε από την πλευρά του ο κ. Παπαοτυλάκης.