Το VIDEO της επίθεσης των Τζιχαντιστών στο Παρίσι

Τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στο Παρίσι σήμανε νέος συναγερμός από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, καθώς και σε άλλο δρόμο κοντά στην περιοχή περίπου μιάμιση ώρα αργότερα. Το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε και αυτή τη φορά να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά. Δράστης, σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, φίλα προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος, δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι ο Βέλγος Αμπού Γιουσίφ. Επίσης, Η αστυνομία της Γαλλίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο δράστη. Πρόκειται για ύποπτο που έφτασε στη Γαλλία με τρένο από το Βέλγιο.

Μόλις λίγη ώρα αργότερα, τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως σημειώθηκε νέο περιστατικό με πυροβολισμούς κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, κάτι που όμως διέψευσε ο υπουργός Εσωτερικών σε επίσημες δηλώσεις του.

Ο δράστης που σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας ήταν «γνωστός εξτρεμιστής» στις αρχές. Είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση για επίθεση κατά αστυνομικών αλλά είχε αποφυλακιστεί πρόωρα.