Το ΠΑΣΟΚ που παρέλαβε η Φώφη… χωρούσε σε ταξί

Η Ελλάδα… είναι ΠΑΣΟΚ. Γνωστό και σε πλείστες περιπτώσεις αποδεδειγμένο στην πράξη το ρηθέν. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει παντού γύρω μας, δίπλα και μπροστά μας. Εκτός από το κανονικό, ΠΑΣΟΚ υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Νέα Δημοκρατία, στο Ποτάμι… παντού

Έτσι άλλωστε, το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου καταφέρνει να διατηρεί τη… ζωντάνια του, να προσαρμόζεται στη συγκυρία, και να αγγίζει την εξουσία σε κάθε… εκδοχή διακυβέρνησης. Εκτός αν θεωρείτε τυχαία τη… λαγνεία που δείχνουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιφανή στελέχη της εποχής της λεηλασίας της Ελλάδας, επί διακυβέρνησης Σημίτη. Εξουσία οσφραίνονται οι άνθρωποι, και προσπαθούν να μολύνουν με την τοξικότητά τους τον πολιτικό επίγονο του μητσοτακισμού.

Στο κανονικό ΠΑΣΟΚ από την άλλη, σφάζονται. Χρειάστηκε να επιδείξει ηγετικό σθένος η Φώφη Γεννηματά, για να σβήσει η φωτιά. Τόσο με την καθαίρεση όσων… χαριτωμένων προσπαθούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα για ανύπαρκτα θέματα. Όσο και με τη συμβολική συνάντησή της με τον Κώστα Σημίτη, που ήθελε να δείξει τον… πατέρα των “ορφανών” της διαπλοκής, ως βασική αιτία της κακοδαιμονίας του ΠΑΣΟΚ. Διαχρονικά.

Η ταμπακιέρα φυσικά βρίσκεται στην επιθυμία ορισμένων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, να ξαναζήσουν το δράμα της περιόδου 2012-2015. Τότε που το ΠΑΣΟΚ αυτοαναιρέθηκε, έγινε… συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, και τελικά συρρικνώθηκε σε επίπεδο κόμματος… τσέπης, στα χειρότερα εκλογικά ποσοστά της ιστορίας του.

Η Φώφη Γεννηματά κατάφερε, με συγκροτημένη δουλειά και αξιοπρεπή παρουσία, να ξανακάνει κόμμα το… κάτι σαν κόμμα που παρέλαβε. Και φυσικά, ειναι αρκετή έμπειρη για να καταλαβαίνει ότι, αν ταυτιστεί αύριο με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα έχει βάλει την οριστική ταφόπλακα στο ΠΑΣΟΚ. Θα το έχει εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, το ΠΑΣΟΚ που παρέλαβε η Φώφη… χωρούσε σε ταξί. Και σήμερα, αρχίζει και πάλι να γεμίζει πλατείες.

ΠΗΓΗ: ysterografa.gr