Στηρίζει την Φώφη Γεννηματά η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Αίσθηση από την απουσία Βενιζέλου

Την στήριξη των πρωτοβουλιών της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, απφάσισε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος, πλην του Ευάγγελου Βενιζέλου που απουσίαζε και από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

“Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην  συνεδρίαση  της, με ομόφωνη απόφαση της :

1)  στηρίζει και θα αγωνιστεί για την επιτυχία του πολιτικού και προγραμματικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του κεντρικού συντονιστικού συμβουλίου μετά την εισήγηση της επικεφαλής της  Φώφης  Γεννηματά

2)  συμφωνεί και θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία και την απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή έκτακτου ενωτικού συνεδρίου του κινήματος.

3)  Θα συνεχίσει να συμβάλει στην επεξεργασία και την εξειδίκευση των θέσεων και των προτάσεων της παράταξης για κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία.”

Υπενθυμίζεται ότι η κ.Γεννηματά ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και με θεμα την πορεία προς αυτό, ξηλώνοντας παράλληλα τις αρμοδιότητες του γραμματέα της ΚΠΕ Στέφανου Ξεκαλάκη και του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, που είχαν εκφράσει διαφωνίες.

Ο κ.Ξεκαλάκης δήλωσε ότι αποδέχεται μεν την πρόταση Γεννηματά για τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά διαφωνεί με τη σύνθεσή του ζητώντας να εκλεγούν οι σύνεδροι από την αρχή.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του αναφέρει «Λέω “ναι” σε ένα συνέδριο δημοκρατικό, διαφανές και ανοιχτό στην κοινωνία, όπου όλοι μα όλοι οι σύνεδροι θα είναι εκλεγμένοι από την κοινωνική βάση της παράταξης».

Ωστόσο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ λέει «όχι»: στην επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στο καθεστώς δημιουργικής ασάφειας, στην ενοχοποίηση της διαφωνίας, στις διαρροές εναντίον συντρόφων που, όταν το ΠΑΣΟΚ έδινε τη μάχη της κοινοβουλευτικής του επιβίωσης, ήταν στη πρώτη γραμμή.

«Δεν λύνονται έτσι οι πολιτικές διαφορές στα δημοκρατικά κόμματα», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λειτουργεί με διορισμένους. Και επικαλείται τις προβλέψεις του καταστατικού, ζητώντας από τη Φώφη Γεννηματά να συγκαλέσει τα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος.

Ο κ. Ξεκαλάκης καταλήγει «Για να κάνουμε κανονική τη χώρα, πρέπει πρώτα να κάνουμε κανονικό το κόμμα. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να πείσουμε το λαό ότι αλλάξαμε και θα έρθουν ξανά μαζί μας οι προοδευτικοί πολίτες που σήμερα μας γυρίζουν την πλάτη. Προχωρούμε όλοι μαζί μέσα από συνεννόηση και σύνθεση των διαφορετικών πολιτικών απόψεων για να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα, ο λαός και κυρίως η νέα γενιά που βρίσκεται με το ένα πόδι στο εξωτερικό».