Ποτάμι: «Μεγαλώνει η λίστα ψεμμάτων του Τσίπρα, νέο παραμύθι τα αντίμετρα»

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την συμφωνία κυβέρνησης και Θεσμών στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. Κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για «λίστα ψεμμάτων», παραθέτει σειρά δεσμεύσεών του που ουδέποτε τηρήθηκαν και χαρακτηρίζει τα περιβόητα «αντίμετρα» ως «νέο παραμύθι».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα». Η διαβεβαίωση του κ. Τσίπρα πριν από λίγες μόνο εβδομάδες, μπορεί να προστεθεί πλέον δίπλα σε εκείνες για το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την 13η σύνταξη… Το ίδιο και οι δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου περί παραίτησής του αν το αφορολόγητο πέσει από τα 9.000 ευρώ. Τώρα το νέο παραμύθι είναι τα αντίμετρα που θα ισοσταθμίσουν τις απώλειες. Έχει ακριβώς την ίδια αξία με τα προηγούμενα. Μηδενική. Οι μόνοι που δεν πτοούνται είναι οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που όπως έσπευσε να προεξοφλήσει ο Δ. Παπαδημούλης, «θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης». Να το κάνουν, αλλά να εξηγήσουν και στην κοινωνία γιατί την βασανίζουν με τις παλινδρομήσεις τους εδώ και 4 μήνες στέλνοντας τον λογαριασμό στους πολίτες».

Το tweet του Θεοδωράκη

Ιδιαίτερα καυστικός, για τον τρόπο που θα περάσουν τα νέα μέτρα, ήταν και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε: «Αν ψάχνουν δικαιολογίες μπορούν να πουν στους συνταξιούχους ότι τους κόβουν τις συντάξεις για να δοκιμάσουν την πίστη τους στην Αριστερά».