Πόσο θα αντέχουν να πληρώνουν όσοι απέμειναν να παράγουν;

“Η κυβέρνηση, με ένα από τα γνωστά της non paper, επαίρεται για την υπεραπόδοση σχεδόν κατά 7 φορές πάνω από την πρόβλεψη του 0,5% (στο 3,3%), των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα και ισχυρίζεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2018”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του “Ποταμιού”, προσθέτοντας:

“Παραβλέπει όμως το γεγονός ότι τα πλεονάσματα αυτά προέρχονται από την υπερφορολόγηση των πολιτών και τον στραγγαλισμό της οικονομίας με την αφαίρεση επιπλέον περίπου 6 δισ. από την αγορά.

Δυστυχώς για το 2017 ουδείς πλέον, πλην της ίδιας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προβλέπει ότι θα πιαστούν οι αναπτυξιακοί στόχοι για 2,7% που αποτελεί τη βάση υπολογισμού των μέτρων που συζητούνται. Άρα ο φαύλος κύκλος ύφεσης-μέτρων θα διαιωνίζεται.

Η ανάπτυξη -που είναι ο μόνος τρόπος για τη μείωση της ανεργίας και για την αύξηση του πλούτου- δεν είναι στις κυβερνητικές προτεραιότητες. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιμένουν να στύβουν όσους έχουν απομείνει να παράγουν. Αλλά κι αυτοί πόσο θα αντέξουν να πληρώνουν;”