Πλεόνασμα το λέγανε κι όλοι το παινεύανε…

Πέραν της φαιδρότητας της δήλωσης, o αυτόκλητος, σύγχρονος Ρομπέν των Δασών(sic), λέει στα μούτρα μας ψέματα. Προφανώς και δεν περιορίστηκαν οι χρηματισμοί, οι μίζες και οι ρεμούλες. Το σκάνδαλο του «κουμπάρου» Καλογρίτσα είναι ακόμα νωπό… Τα «φακελάκια» στα μεγάλα Νοσοκομεία του Κέντρου, δίνουν και παίρνουν ανενόχλητα. Οι ημέτεροι διορίζονται από τα παράθυρα με κάθε απίθανο τρόπο. Τυπικό παράδειγμα ο πολλαπλασιασμός των τμημάτων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για να βολέψουμε διδάσκοντες, κι ας έχει το τμήμα τρεις φοιτητές. Αποκορύφωμα, η προκήρυξη πρόσληψης Αρχαιολόγων μέσω ΔΕΗ.

Μιλάει θαρρείς για άλλη Χώρα, άλλο Σύμπαν. Λες και δεν είναι στην πλάτη μας οι απίθανοι και επαχθείς φόροι που ξεφυτρώνουν συνεχώς. Λες και δεν διώχνουν τους Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό οι δυσθεώρητες ασφαλιστικές εισφορές. Λες και δεν κλείνουν τις επιχειρήσεις τους οι Έλληνες ή τις μεταφέρουν στις χώρες των Βαλκανίων λόγο παρανοϊκής φορολόγησης και αντικινήτρων για την ελεύθερη αγορά. Οι εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών σε μικρομεσαία στρώματα, σε ανθρώπους που δεν τα βγάζουν καν πέρα, είναι αναδιανομή του πλούτου; Για να μη μιλήσω για τις συντάξεις και θεωρηθεί ότι λαϊκίζω.

Όταν το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα έβγαινε προς πώληση σε ιδιώτες, η σημερινή Κυβέρνηση-τότε Αντιπολίτευση, έκλεινε το κέντρο της πόλης, μπλόκαρε το λιμάνι, δημιουργούσε χάος. Τώρα, που οι ίδιοι άνθρωποι, στον ρόλο πια του Κυβερνώντος, έκλεισαν τη συμφωνία πώλησης του Ο.Λ.Θ, είναι απλά μια ηλιόλουστη Πέμπτη…

Της Δρ. Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα, στο metarithmisi.gr