ΠΑΣΟΚ: Προχειρότητα-Ανευθυνότητα του Υπ.Παιδείας για τη μείωση των εισακτέων

Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μείωση του αριθμού εισακτέων στα Α.Ε.Ι., εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Είναι απαράδεκτο να παίζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με το άγχος των μαθητών και την αγωνία χιλιάδων γονιών.

Για πρώτη φορά αλλάζει ο αριθμός των εισακτέων λίγες μέρες αφού έχει ανακοινωθεί!

Η λογική που υποστηρίζει την άποψη ότι οι «Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αντικειμενικές αλλά όχι αξιόπιστες» υπηρετεί την αποδόμησή τους.

Οι υποψήφιοι βρίσκονται στην τελική ευθεία και στο πιο κρίσιμο στάδιο της προετοιμασίας τους, αντιμετωπίζουν την προχειρότητα και την ανευθυνότητα του Υπουργείου Παιδείας. Η απαίτηση των θεσμών για τη σταδιακή μείωση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ψαλιδίζει τις φιλοδοξίες και τους σχεδιασμούς χιλιάδων μαθητών.

Το Υπουργείο αν είχε σκοπό να μειώσει τις θέσεις των εισακτέων κατά 20% θα έπρεπε να το κάνει γνωστό από την περσινή χρονιά, γιατί οι μαθητές προετοιμάζονται από τη Β’ Λυκείου.

Ταυτόχρονα, διά στόματος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου ανακοινώνεται η εκ νέου δυνατότητα δήλωσης του 5ου μαθήματος από τους υποψηφίους. Η τοποθέτηση αυτή είναι ακόμη ένα πολιτικό “τερτίπι”. Είναι εμπαιγμός προς τους υποψηφίους και πλήττει το αδιάβλητο του θεσμού έστω και αν τελικά δεν θα εφαρμοστεί.

Η ηγεσία του Υπουργείου αντιλαμβάνεται στρεβλά το ρόλο της αξίας και της αριστείας.

Καλούμε τον Υπουργό να επαναφέρει τον αριθμό των εισακτέων στα περσινά επίπεδα. Είναι θέμα που αφορά την ελληνική κοινωνία και το μέλλον χιλιάδων μαθητών. Δεν προσφέρεται για πειραματισμούς και αιφνιδιασμούς.

Επιτέλους η ανευθυνότητα και η προχειρότητα έχουν και όρια !”