Νίκος Γκιώνης: “Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε μόνο μία δυνατότητα: Να πετύχουμε!”

Όσο χαμηλά και αν βρίσκεται δημοσκοπικά ή εκλογικά το ΠΑΣΟΚ, δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί ένα συστατικό στοιχείο της Ελλάδας μετά τη Μεταπολίτευση. Μιας Ελλάδας της δημοκρατίας, του εκσυγχρονισμού και της ευημερίας. Δεν είναι ένα κόμμα που αποτελεί ιστορία ή μνημείο. Είναι η ζωντανή ψυχή μιας Ελλάδας που παρά τα όποια λάθη, έκανε περισσότερα βήματα μπροστά όπως δεν έκανε ποτέ κατά το παρελθόν.

Σήμερα το Κίνημα είναι ζωντανό. Μπορεί να μη βρισκόμαστε στο 1974 ή στο 1981 και να μην έχουμε ούτε τις ίδιες παραστάσεις, ούτε τα ίδια όνειρα. Σήμερα, όμως, οφείλουμε να έχουμε όνειρα πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας. Οι αναμνήσεις μας κράτησαν στα δύσκολα χρόνια. Στην εποχή που ο μονόδρομος της εξόδου από την Κρίση χτυπήθηκε από την καιροσκοπική Δεξιά του Αντώνη Σαμαρά αρχικά και από την δημαγωγική δήθεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, σταθήκαμε όρθιοι και επιμείναμε παρά τις αντιξοότητες να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος για την παράταξή μας.

Εδώ και καιρό αναπνέουμε ως κόμμα και ως χώρος και αφήνουμε πίσω τα δύσκολα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την Κεντροαριστερά ζωντανή την ώρα που ηττάται σε όλη την Ευρώπη. Όλες οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική επικράτεια δείχνουν μία παράταξη σε άνοδο, ένα κόμμα που ξανασυνδέεται με την κοινωνία. Θα χαρίσουμε αυτή την πορεία στον καταρρέοντα ΣΥΡΙΖΑ ή σε μία Νέα Δημοκρατία που έχει φορέσει έναν φιλελεύθερο μανδύα κρατώντας «κλειδωμένη στα παρασκήνια» την υπαρκτή της συντήρηση και οπισθοδρόμηση;

Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν την άνοδό μας. Μία άνοδο που δεν είναι οικογενειακή υπόθεση του ΠΑΣΟΚ, αλλά εθνική υπόθεση μιας χώρας που πρέπει να ξαναποκτήσει τον ισχυρό προοδευτικό πόλο εξουσίας, μακριά από τον υποδουλωμένο στην «ψεκασμένη Δεξιά» και δημαγωγό ΣΥΡΙΖΑ.

Οδηγούμαστε, λοιπόν, σε ένα διπλό συνέδριο. Σε ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα αντανακλά μία βάση και μία κοινωνία που προσπαθεί να φύγει από το κλίμα του 2015 και να μην επιστρέψει ποτέ σε αυτό με στελέχη και μέλη που θα ξαναχαράξουν την πορεία του πρώτου σοσιαλιστικού κόμματος στη χώρα μακριά από συνθήκες έκτακτης κατάστασης και σε ένα συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με στόχο την ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική ώσμωση όσων δυνάμεων τη συγκροτούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, μένοντας μακριά από προσωπικές συγκρούσεις και κοιτώντας με το ένα μάτι την ιστορία και με το άλλο τις γενιές του σήμερα και του αύριο έχουμε μόνο έναν σκοπό και μία δυνατότητα: Να πετύχουμε!

Του Νίκου Γκιώνη-Ιστορικός και Γραμματέας της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου(από το thecaller.gr)