Λυκούδης: Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία, να την ψηφίσει μόνη της

«Αποφυγή του εφιάλτη» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών ο Σπύρος Λυκούδης, υποστηρίζοντας πως το μήνυμα Γάλλων ψηφοφόρων είναι η υποστήριξη της ανάγκης για μια πιο σύγχρονη, πιο δίκαιη και πιο δημοκρατική Ευρώπη, η υποστήριξη της Ευρωπαικής πορείας της Γαλλίας κόντρα σε ακροδεξιές, φιλορατσιστικές, ξενοφοβικές δυνάμεις που επιχείρησαν να αμαυρώσουν την Γαλλική Δημοκρατία.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε και τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αποδίδοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση η οποία όπως είπε «αποδέχεται σήμερα όλα όσα θα μπορούσε να αποδεχθεί πριν από ένα χρόνο, χωρίς να έχει υποβοηθήσει εξ αντικειμένου την καταβύθιση της χώρας σε ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά αδιέξοδα».

Όπως επισήμανε «τα αντίμετρα είναι στο επίπεδο του «Θα» ενώ το δεδομένο και σίγουρο είναι ότι έρχεται σκληρή εφαρμογή των δύσκολων μέτρων», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ψήφισης τους διότι, όπως εξήγησε το νέο πακέτο το διαπραγματεύθηκε μόνη της η κυβέρνηση χωρίς καμία συνεννόηση.

«Αν η κυβέρνηση φέρει μια συμφωνία σε πακέτο είναι φανερό ότι εμείς δεν θα την ψηφίσουμε. Όχι γιατί δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην συμφωνία επομένως και στην αξιολόγηση, αλλά τα εξαιρετικά δυσάρεστα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συμφωνία, τα διαπραγματεύθηκε και τα δέχθηκε μόνη της η κυβέρνηση» είπε και υπενθύμισε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ διαθέτουν «μια μικρή πλην επαρκή πλειοψηφία στη Βουλή».