Η ΠΑΣΚΕ πρώτη δύναμη στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Μετά το Πάσχα αναμένεται να συγκροτηθεί σε διοικητικό συμβούλιο το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, μετά τις εκλογές που έγιναν την περασμένη Κυριακή και στις οποίες οι συμμετοχή των εκλεγμένων από το συνέδριο αντιπροσώπων έφτασε στο 100%. πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ, που ισοψήφησε, ωστόσο με την παράταξη των ανεξάρτητων, εκλέγοντας τον ίδιο αριθμό εδρών στο συμβούλιο. Ακολούθησε η Ταξική Ενότητα που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, ενώ η ΔΑΚΕ που διασπάστηκε φέτος, βγήκε τέταρτη δύναμη από το συνέδριο. Πέμπτη η Ταξική Συσπείρωση.

Μιλώντας στον «Π.Λ.» ο Σάκης Τολιόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΠΑΣΚΕ , που πλειοψήφησε στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου, μίλησε για την παράταξη που βγήκε νικήτρια από τη διαδικασία, μετά τις εντάσεις, τις διαφωνίες και τα όσα έγιναν με τα 7 σωματεία που έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα  και απορρίφθηκε η συμμετοχή τους.

Χαρακτηριστικά, στη δήλωσή του ο κ. Τολιόπουλος ανέφερε στον «Π.Λ.» πως: «Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ βγήκε νικήτρια μέσα από έναν πολύ δύσκολο αγώνα, μέσα από αντίξοες συνθήκες που προσπάθησαν να επιβάλλουν κάποιες παρατάξεις . Όσον αφορά την παράταξή μας, η ενότητα έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Εκείνο που πρέπει να δούμε από εδώ και στο εξής, είναι να επαναφέρουμε την αξιοπιστία του Εργατικού Κέντρου και να σκύψουμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, που αφορά κυρίως την ανεργία, τη ΔΕΗ και όλα όσα έχουν σχέση με υγεία, παιδεία, να επαναφέρουμε την ατζέντα στα πραγματικά προβλήματα επιβίωσης του κόσμου».

Οι εκλογές έγιναν  κανονικά με τους 95 νόμιμους αντιπροσώπους την Κυριακή 9 Απρίλη από τις 9 πμ μέχρι τις 7 μμ και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΑΣΚΕ με 28 σταυρούς πήρε 4 έδρες Τολιοπουλος
ΑΚΕ με 24 σταυρούς πήρε 4 έδρες Μαννες
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 22 σταυρούς πήρε 4 έδρες Δεληολ
ΔΑΚΕ 17 σταυρούς πήρε 3 έδρες Δαρκοδημοσ
ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΥΡΩΣΗ 4 σταυρούς δεν πήρε καμία έδρα Ασαλουμ
ΓΣΕΕ

ΠΑΣΚΕ 22 σταυρούς πήρε 1 έδρα
ΑΚΕ 15 σταυρούς πήρε 1 έδρα
ΔΑΚΕ 9 σταυρούς δεν πήρε καμία έδρα
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 σταυρό δεν πήρε καμία έδρα
ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν συμμετείχε
1 ΛΕΥΚΟ