Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ξεκινά τη συζήτηση: Τουρισμός για έξοδο από την κρίση

Ο τουρισμός αποτελεί μια στρατηγική επιλογή για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της χώρας και η Κρήτη έχει κομβικό ρόλο σε αυτή την προοπτική, τονίζει ο Μενέλαος Μποκέας, τομεάρχης τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» από την Κρήτη για το μέλλον του τουρισμού.

Κρητικός ο ίδιος και υποψήφιος βουλευτής το 2015 με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ηράκλειο, ξεκίνησε τον διάλογο από το νησί, όπου ο τουρισμός κυριαρχεί ως οικονομική δραστηριότητα και μετά την πρώτη εκδήλωση του Ηρακλείου, ακολούθησε χθες το βράδυ η δεύτερη στο Λασίθι και τον Άγιο Νικόλαο.

Ξεκινώντας λοιπόν από τα γνώριμα μέρη -ο ίδιος είναι εργαζόμενος στην Ελούντα- θα συνεχίσει με αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ προγραμματίζονται αντίστοιχες επαφές και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Εμείς έχουμε καταγράψει στη συνδιάσκεψή μας βασικούς άξονες, οι οποίοι έχουν κάποια ανάλυση. Αλλά δεν είναι το ζητούμενο αυτό. Επιδιώκουμε να μεταφέρουμε τους πυλώνες των προτάσεών μας, που έχουν σχέση με τις εργασιακές σχέσεις, με το περιβάλλον, που είναι η σύνθεση με τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες ακόμα και για το all inclusive. Αυτά αποτελούν σημεία για τα οποία κάνουμε αναφορά στις επαφές με τους φορείς και τον κόσμο, αλλά εκείνο που πρωτίστως θέλουμε είναι να ακούσουμε και να καταγράψουμε όσα έχουν να πουν οι φορείς. Μας ενδιαφέρει να καταγράψουμε τα προβλήματα, τις θέσεις τους και όσες συμφωνούν με τις αρχές μας θα γίνουν μέρος των προτάσεων μας για τον τουρισμό», δηλώνει ο κ. Μποκέας.

ΠΗΓΗ: anatolh.com