Εξεταστική για την Υγεία έως και σήμερα αντιπροτείνει η ΔΗΣΥ

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν τη διερεύνηση της περιόδου από το 1997 έως και σήμερα έναντι της περιόδου 1997-2014, που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να ελεγχθεί και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου. Απευθύνουν κάλεσμα σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για στήριξη αυτής της πρότασης.

Στη «δίνη» των εξεταστικών επιτροπών εισέρχεται όλο και πιο έντονα η Βουλή, καθώς η αντιπολίτευση δεν θέλει να μείνει στο απυρόβλητο η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, για την περίοδο 1997 έως και σήμερα, και όχι μόνο ως το 2014, όπως αναφέρει η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επί της ουσίας δηλαδή ρίχνει στο τραπέζι μία αντιπρόταση, η οποία είναι βέβαιο ότι θα τύχει μεγαλύτερης συναίνεσης από εκείνη της κυβερνώσας πλειοψηφίας.

«Είναι πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτο η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αποκλείει από την εξέταση τη δική της περίοδο 2015-2017, όταν έχουν ήδη επισημανθεί, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η παράνομη παράλειψη τιμολόγησης φαρμάκων το 2015 ή τα όσα συνέβησαν με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έμειναν χωρίς προσωπικό, ενώ οι θάνατοι από τη γρίπη αυξάνονταν», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Παράλληλα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη απευθύνει κάλεσμα για συνυπογραφή της πρότασης σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, με στόχο ως φαίνεται να απομονώσει πλήρως την κυβέρνηση.
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του δημοκρατικού τόξου, αλλά και κάθε ανεξάρτητο βουλευτή, να συνυπογράψουν την πρότασή της. Διαφάνεια παντού, όλα στο φώς», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

H ανακοίνωση της ΔΗΣΥ

“Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποφάσισε να καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, για την περίοδο 1997 και έως σήμερα (και όχι μόνο ως το 2014). Είναι πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτο η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αποκλείει από την εξέταση τη δική της περίοδο 2015-2017, όταν έχουν ήδη επισημανθεί, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η παράνομη παράλειψη τιμολόγησης φαρμάκων το 2015 ή τα όσα συνέβησαν με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έμειναν χωρίς προσωπικό, ενώ οι θάνατοι από τη γρίπη αυξάνονταν.

‘Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του δημοκρατικού τόξου αλλά και κάθε ανεξάρτητο βουλευτή να συνυπογράψουν την πρότασή της. Διαφάνεια παντού, όλα στο φώς”.